enmeteren fjernet

— Ser nok litt annerledes ut i Oslo enn fra campus i Bergen

Mens regjeringen fjerner enmeterskravet, varsler UiB at de ikke vil gjøre dette nå. — Vi velger å opprettholde enmeterskravet og bruke annethvert sete, sier rektor Margareth Hagen.

— Vi forholde oss til kommunens fagfolk og opprettholder inntil videre avstandskravet på en meter, sier rektor Margareth Hagen ved UIB
Publisert Oppdatert

Med stigende smittetall i Bergen de siste ukene ser Universitet i Bergen seg nødt til å opprettholde avstandskravet på en meter som smitteverntiltak.

Annethvert sete

— Vi har vært i dialog med Bergen kommune og velger å beholde enmeterskravet. Det betyr at på forelesninger blir det bruk av annethvert sete. Så har vi et opplegg med digital undervisning i kombinasjon, sier rektor Margareth Hagen.

— Så lettelsene fra regjeringen kommer for tidlig i byen mellom de syv fjell?

— Ja, verden ser nok litt annerledes ut fra Oslo enn fra campus her i Bergen. Med de smittetallene vi har tar vi beslutninger etter råd fra kommunen. Det betyr at vi opprettholder avstandskravet inntil videre, sier Margareth Hagen.

Onsdag skal UiB ha et møte med Bergen kommune om smittesituasjonen og videre tiltak.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Hun har tidligere forklart at UiB må leie lokaler utenfor egne bygg for å få kabalen til å gå opp så lenge avstandskravet opprettholdes.

Leve normalt

Regjeringen valgte fredag å fjerne kravet til en meters avstand i høyere utdanning. Studenter vil dermed ikke lenger måtte sitte minst én meter fra hverandre når skoleåret starter. Øvrige skoler anbefales å starte på grønt nivå, meldte NTB.

I NTB-meldingen heter det at regjeringens håp er at det skal være mulig å leve normalt – uten avstandskrav og andre begrensninger innenlands – når alle voksne har hatt mulighet til å få to doser.

Tidligere var det anslått at dette kunne skje mot slutten av september, men fredag kom nyheten om at Norge får én million flere Moderna-doser. Statsminister Erna Solberg sa fredag til VG at dette vil innebære at gjenåpningen framskyndes med to uker.

Fornuftig

Leder Thomas Helland-Hansen i arbeidsutvalget ved Studentparlamentet hos UiB, sier at de støtter ledelsens beslutning.

— Vi har akkurat hatt dette oppe i arbeidsutvalget og ser at det er fornuftig i lys av smittesituasjonen, sier Helland-Hansen.

— Kjipt?

— Selvfølgelig er det kjedelig å ikke kunne møtes uten å holde avstand. Men vi stiller oss bak dette, sier Thomas Helland-Hansen.

Khrono har forsøkt å få kontakt med smittvernoverlege Egil Bovim i Bergen, uten å lykkes.

HVL følger lokale regler

— Vi gjennomfører studiestart slik som planlagt i neste uke. Det betyr at vi beholder avstandsregelen i forhold til de lokale bestemmelsene, sier Anne-Grethe Naustdal prorektor for utdanning ved Høgskulen på Vestlandet.

HVL skal også i møte med Bergen kommune onsdag i neste uke.

— Vi er tydelige på at vi har lagt en timeplan for høsten. Den vil vi følge, men har muligheten til å fylle opp lokalene etter hvert som de lokale bestemmelsene gir rom for det, sier Naustdal.

Powered by Labrador CMS