Studentene Therese Holmen og Fredrikke Wiheden benytter seg av det treningstilbudet Høgskolen i Oslo og Akershus sponser. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sponser trening for studenter med èn million kroner

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) betaler 1 million i året for å gi et billigere treningstilbud til studentene. De ansatte må klare seg med treningsrommene på skolen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) inngikk etter fusjonen et samarbeid med Samskipnadens i Oslo og Akershus (SiO) sin treningskjede, SiO Athletica. 

Fra 500 høgskolemedlemmer for to år siden, har i dag SiO Atletica 2500 HiOA-studenter som medlemmer. Årlig betaler høgskolen en million kroner til SiO for at studentene skal få trene billig.

Styrke og fotball

Therese Holmen og Fredrikke Wiheden (bildet under) er to av studentene som benytter seg av den studentvennlige prisen. De to venninnene er begge aktive og trener rundt fire ganger i uka, hvorav to av dem på SiO Athletica.

Siden fusjonen har vi hatt en jevnlig økning av studenter fra HiOA. 

Karin Herou

Jeg trente på SATS før, men det ble så dyrt, så på nyåret meldte jeg meg inn her. 

Therese Holmen

— Jeg liker best å løpe ute for det blir så dårlig luft her når det er mye folk, men det er fint å trene styrke her, forteller Wiheden, som noen ganger også benytter seg av gruppetreningstilbudet.

Holmen spiller fotball to ganger i uka, men kompenserer med to styrkeøkter i uka.

Jevn økning

Direktør for SiO Athletica, Karin Herou (bildet under) er glad for at høgskolestudentene interesserer seg for treningstilbudet.

— Siden fusjonen har vi hatt en jevnlig økning av studenter fra HiOA. Vi tror vi har et stort potensiale på HiOA og gleder oss til videre utvikling av SiO Athletica og samarbeidet med høgskolen, forteller hun.

— SiO Athletica er studentenes eget sted, vi har en gjennomsnittsalder på 21-30 år, sier Herou.

Totalt har SiO Athletica rundt 19.000 medlemmer som alle kan trene på de fire treningssentrene, Centrum, Nydalen, Blindern og Domus. De fleste medlemmene er fra Universitetet i Oslo.

Lav pris avgjørende

Både Fredrikke Wiheden og Therese Holmen forteller at den lave prisen er en viktig faktor.

— Jeg trente på SATS før, men det ble så dyrt, så på nyåret meldte jeg meg inn her. Det var også avgjørende at det ligger så nærme der jeg bor, forteller Holmen, som mener SiO Athletica er like bra som andre treningssentre.

— Jeg er ikke så avansert i treninga mi, så for meg er dette helt greit, forteller Holmen. Wiheden er enig.

— Det er helt greit, i hvert fall når det ikke er så mye mennesker her. Jeg liker best å trene på morgenen eller dagen, på ettermiddagen og kvelden er det litt for mye mennesker, sier Wiheden.

— Hvorfor trener dere da?

— Nei, det er jo sommerkroppen 2014 da, sier Holmen og ler.

— Neida, jeg spiller fotball og får en del kondisjonstrening derfra, så det er greit å trene litt styrke ved siden av, forteller hun. Wiheden har tidligere spilt håndball og har alltid trent mye.

— Det er vanskelig å bare la vær å trene, det har rett og slett blitt en vane, sier hun.

Billigere for UiO-ansatte

Fordi HiOA er en av medlemsinstitusjonene i SiO, får også de ansatte ved HiOA et noe rabattert tilbud, men de betaler tusen kroner mer enn studentene per semester.

De ansatte på Universitetet i Oslo har derimot nesten like billig trening som studentene.

Økonomidirektør på HiOA, Torill Eriksson, skriver i en e-post til Khrono at høgskolen tilbyr treningsrom der de ansatte kan trene rimelig og at de derfor ikke har noen planer om å få til en ordning med billigere medlemskap også for de ansatte.

Etter det Khrono erfarer er høgskolen og SiO i dialog om mulig redusert treningspris også for de ansatte.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS