Fredag ble Petter skarheim utnevnt til departementsråd i Kunnskapsdepartementet. Han etterfølger Trond fevolden og begynner 18. mai. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Fredag ble Petter skarheim utnevnt til departementsråd i Kunnskapsdepartementet. Han etterfølger Trond fevolden og begynner 18. mai. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skarheim ny departementsråd

Petter Skarheim (53) ble i statsråd fredag utnevnt til departementsråd i Kunnskapsdepartementet. Skarheim kommer fra stillingen som direktør i Utdanningsdirektoratet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Departementsråden i Kunnskapsdepartementet gjennom 24 år, Trond Fevolden, skal tre til side og bli spesialrådgiver. Stillingen har vært lyst ut siden 29. januar og, og etter en forlenget søknadsfrist med to uker, sto det 18 søkere på lista. En favorittene til stillingen i forkant var utdanningsdirektør Petter Skarheim (53).

Fredag ble Skarheim utnevnt.

— Petter Skarheim har lang erfaring fra ulike deler av sentralforvaltningen. Med hans brede innsikt i kunnskapssektoren, vil han gjøre en god jobb som departementsråd, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Skarheim vil etter planen tiltre stillingen 18. mai. 

Lang erfaring

Skarheim har vært direktør i Utdanningsdirektoratet siden det ble opprettet for 11 år siden, med en pause på to år som ambassaderåd til OECD. I 2003-2004 ledet han prosjektet som hadde ansvar for å etablere Utdanningsdirektoratet, før han altså tok over som toppleder der selv.

I 2001-2003 var han sekretariatsleder for Kvalitetsutvalget og før dette, fra 1998-2004 jobbet han som ekspedisjonssjef i det som da het Utdannings- og forskningsdepartementet. Han har også vært sekretariatsleder for utredning av Kompetansereformen.

Gleder seg til å ta fatt

Jeg ser fram til å jobbe sammen med politisk ledelse og dyktige ansatte for å sikre et godt utdannings- og forsknings-system.

Petter Skarheim

Skarheim søkte stillingen som departementsråd i siste liten, rett før den utvidede søknadsfristen gikk ut 15.mars, og om han ikke har blitt direkte oppfordret til å søke så har han «forhørt seg litt rundt». 

— Kunnskapsdepartementet forvalter en stor og viktig sektor som jeg kjenner godt. Jeg ser fram til å jobbe sammen med politisk ledelse og dyktige ansatte for å sikre et godt utdannings- og forskningssystem, sier Skarheim, ifølge pressemeldingen fra departementet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS