Styreleder Vigdis Moe Skarstein og rektor Bjørn Olsen (i midten) må finne ny dekan for lærerutdanning, kunst og kulturfag, etter at dekan Sarah Paulson slittet for å begynne på OsloMet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Åtte søkere til dekanjobb på Nord

Søkerliste. Det har meldt seg åtte søkere til jobben som dekan for lærerutdanning, kunst- og kulturfag ved Nord universitet. En av dem er konstituert dekan Egil Solli.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Søkerliste dekan ved Nord universitet

Følgende har søkt på stillingen som dekan ved Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag ved Nord universitet:

  • Fouzia Saeed Salma (39), rektor, Lahore, Pakistan
  • Morten Christiansen (58), direktør, Verdal
  • Ståle Hakstad (41), abeidssøker, Kristiansund
  • Egil Solli (58), fungerende dekan, Levanger
  • Muniarajan Ramakrishnan (33), førsteamanuensis i klinisk psylologi, Oslo
  • Kvinnelig søker som er unntatt offentlighet
  • Roar Madsen (56), fyrsteamanuensis i samfunnsfag v/Institutt for Lærarutdanning, NTNU, Trondheim
  • Thomas Winman (51), avdelingssjef Högskolan Väst, Trollhättan

Fakultetet har cirka 3500 studenter fordelt på flere studiesteder, hovedsaklig: Levanger, Bodø og Nesna

Egil Solli har fungert som dekan siden Sarah J. Paulson sluttet i dekanjobben etter bare et og et halvt år.

Paulson begynte i stedet som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet i høst.

Egil Solli og Sarah Paulson var to av de tre søkerne til dekanjobben ved Fakultet for lærerutdanning, kunst- og kulturfag ved Nord universitet høsten 2016, men det var Paulson som trakk det lengste strået den gang. Egil Solli ble prodekan ved fakultetet, og søker nå dekanjobben igjen.

Konstituert dekan Egil Solli. Foto: Nord universitet

Tidligere var han dekan for lærerutdanningen i Levanger under den midlertidige organiseringen av Nord universitet etter fusjonen i 2016, og før det ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

En hemmelig søker

Nå er det åtte søkere til dekanstillingen ved Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag. En av søkerne, en kvinne, har fått anledning til å holde sitt navn skjult for offentligheten.

En av de sju åpne søkerne er førsteamanuensis i samfunnsfag Roar Madsen ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU.

Han underviser hovedsakelig innen samfunnsfagene i grunnskolelærerutdanningene, går det fram av NTNUs nettsider. Der står det også at Madsen tidligere har arbeidet i skolen, på historieinstituttet ved NTNU, ved Program for Lærerutdanning og Fakultet for Lærer og tolkeutdanning (tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag)) og som oppdragsforsker.

Svensk søker

En annen av søkerne er avdelingssjef Thomas Winman ved Avdeling for informatikk ved Högskolan Väst i Trollhättan i Sverige. Ifølge høgskolens nettsider er han forsker innen samfunnsvitenskap, utdanningsvitenskap og pedagogikk.

Direktør i Norsk kulturskoleråd, Morten Christiansen, vil også gjerne bli dekan ved Nord universitet. Der har han vært siden 2013, og før dette var han daglig leder for Oppvekstprogrammet Nord-Trøndelag. Han har tidligere arbeidet blant annet som både enhetsleder, rektor og lærer ved flere grunnskoler og kulturskoler flere steder i landet.

Det er ikke krav om doktorgrad i dekanstillingen, men i stedet kreves høy faglig kpmpetanse; doktorgrad eller tilsvarende.

Turbulent historie

Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag ble opprettet fra januar 2017, etter at disse fagområdene tidligere hørte inn under Profesjonshøgskolen, som var et av fire fakulteter ved Universitetet i Nordland.

Etter fusjonen ble Profesjonshøgskolen splittet i et lærerfakultet som skulle ligge i Levanger og et sykepleiefakultet, noe tidligere dekan Wenche Rønning var sterkt i mot, så sterkt at både hun og visedekan lærerutdanning og kunst- og kulturfag, Ann Gøril Hugaas, sa opp stillingene sine. Rønning fungerte som dekan ut året, til Sarah Paulson tiltrådte i januar.

Fakultetet har virksomhet i Levanger, Bodø og Nesna.

Styret ved Nord universitet skal ansette ny dekan på sitt møte 25.oktober.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS