Carl Alexander Kessen Sverdrup studerer sykepleie på HiOA og har hatt relevant sommerjobb. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Jobber som pleieassistent

Carl Alexander Kessen Sverdrup er 30 år og studerer til å bli sykepleier. Ved siden av studiene jobber han som pleieassistent.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carl Alexander Kessen Sverdrup er 30 år, fra Oslo og begynner på sitt andre år på bachelorstudium i sykepleie. Ved siden av studiene driver han med mye forskjellig. Noe av det er å jobbe som pleieassistent på en institusjon i Oslo.

Sverdrup ønsket erfaring innenfor studiet, og merker at han lærer mer når han gjør noe i tillegg til den teoretiske undervisningen.

— Jeg ville jo ha relevant jobb med tanke på studiet mitt, og da søkte jeg denne jobben. Jeg fikk høre at det kunne være litt krevende i begynnelsen fordi jeg ikke er utdannet, men det har gått greit, forteller han.

Selv om mange sliter med å få jobb om sommeren, har ikke det vært noen utfordring for Sverdrups del.

— For meg som mann er det enkelt å få jobb innen pleie og omsorg. Jeg fikk den første jobben jeg søkte på.

Kommunikasjon er viktigst

Det viktigste Sverdrup har lært gjennom å jobbe er å ha et godt forhold til pasientene.

— Det er noe man lærer om teoretisk på skolen, men det er dessverre ikke alltid at det fungerer på den måten man lærer det. Ting tar lengre tid enn man tror, og folk er forskjellige. Det er ikke så enkelt som det fremstår når man lærer det på skolen, og jeg tror kommunikasjon generelt er det viktigste, sier han.

Selv om jobben har gitt Carl utfordringer, føler han at han er på rett sted.

— Jeg synes det virker spennende. Jeg var veldig usikker da jeg begynte på sykepleien og hadde ingen erfaring. Men jobben ved siden av har hjulpet meg til å skjønne at det er dette jeg vil drive med, forklarer Sverdrup.

Skjerpings

Ved siden av både jobb og studier har Sverdrup mye annet å drive med. Som medlem av Studentparlamentet for helsefagene, velferdstinget i Oslo og Akershus, nestleder i Studentenes fakultetsråd for helsefag og fadderkoordinator for helsefag i Pilestredet blir dagene travle.

— Det blir jo til at jeg nedprioriterer studiene, for det er det liksom jeg som styrer. Det er litt på grunn av latskap og litt på grunn av engasjement. Så jeg må skjerpe meg litt til høsten og kutte ned på litt frivillig arbeid, det er planen fra høsten, forteller han. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS