UiB holder samling for medstudenter etter ulykken der en UiB-student omkom natt til mandag. Foto: Eivind Senneset / UiB

UiB-student omkom i bilulykke i Sør-Afrika

Ulykke. Student Vilde Marie Aanderaa ved Universitetet i Bergen mistet livet i en bilulykke i Sør Afrika natt til mandag. I alt var tre norske studenter involvert i ulykken.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var UiB-studenten Vilde Marie Aanderaa (25) som mistet livet i trafikkulykken i Sør Afrika. Aanderaa var hjemmehørende i Bergen, men var på praksisopphold i Cape Town denne høsten. De pårørende er varslet om ulykken.

I alt var tre norske studenter involvert. De to andre studentene er ikke kritisk skadet, opplyser Universitetet i Bergen i en pressemelding.

Alle de tre studentene oppholdt seg i Cape Town i forbindelse med studier.

Utenriksdepartementet bekrefter at familien til den omkomne er varslet, og at de også har vært i kontakt med familiene til de andre involverte studentene.

— Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet. Våre tanker går til studentens nærmeste familie og venner, sier dekan Helge Dahle ved matematisk- naturvitenskapelig fakultet ved UiB i pressemeldingen.

Fakultetet har siden 2008 hatt studenter fra lektorutdanningen i praksis ved CAMST i Cape Town i Sør-Afrika. Studentene har hatt sin ene av to lange praksisperioder ved skolen, og det har vært 3-4 studenter som har fått reise hvert år. UiB har til sammen ti studenter i Cape Town-området dette semesteret. I tillegg til CAMST har UiB utvekslingsstudenter også ved to andre institusjoner.

— Å miste en student er noe av det aller verste man kan oppleve ved et universitet. Det berører oss som institusjon, vennekretsen og medstudenter, selv om våre tanker selvsagt i fremste rekke går til de aller nærmeste som har mistet et familiemedlem, sier Dahle.

Ved Universitetet i Bergen var tirsdag omlag 80 medstudenter og ansatte samlet til et informasjonsmøte om ulykken, hvor det også ble informert om navnet på den omkomne. Det ble også gitt informasjon om hvordan UiB vil følge opp studenter og ansatte etter hendelsen.

— Det er viktig for oss å gjøre det vi kan for å på en best mulig måte ivareta og støtte våre studenter og ansatte i samband med denne svært tragiske hendelsen, sier Dahle.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS