Petter Aasen blir rektor på den nye, store Høgskolen i Sørøst-Norge, som etter planen skal bli til Universitetet i Sørøst-Norge så snart som mulig. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Aasen ansatt som rektor på Sørøst-Norge

Petter Aasen blir rektor på den fusjonerte Høgskolen i Sørøst-Norge fra 1. januar.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fellesstyret for Høgskolen i Sørøst-Norge har på et ekstraordinært styremøte fredag ansatt Petter Aasen (63) som høgskolens første rektor.

Aasen var innstilt på førsteplass til jobben, foran Terje Gjengedal og Heidi Kapstad.

Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV), der Aasen i dag er rektor, fusjonerer med Høgskolen i Telemark (HiT) 1. januar 2016, og blir til Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN).

Les også: Petter Aasen innstilt som Sørøst-rektor

Erfaren leder

Styreleder i fellesstyret, Rune Nilsen, legger blant annet vekt på at Aasen direkte kan videreføre fusjonsarbeidet og arbeidet for at Høgskolen i Sørøst-Norge skal bli universitet.

— Det har vært en grundig og god prosess i forkant av innstillingen, og jeg er fornøyd med at vi har hatt tre gode, men forskjellige kandidater. Det har også gitt styret valgmuligheter med tanke på profil, sier han i en pressemelding.

— Med Petter Aasen får vi både en erfaren og tung akademisk leder, og en rektor som direkte kan opprettholde det gode momentet HBV og HIT har i fusjonsarbeidet, og i forhold til akkrediteringsprosessen mot et universitet, sier Nilsen.

Tillitserklæring

Petter Aasen er professor i utdanningsvitenskap, og har vært rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, som ble dannet ved en fusjon mellom Høgskolen i Vestfold og Høgskolen i Buskerud 1. januar 2014. Før dette var han rektor ved Høgskolen i Vestfold.

Aasen understreker at ledelsen av en så stor høgskole som HSN er et teamarbeid.

— Rektorstillingen ved den nye Høgskolen i Sørøst-Norge innebærer et stort ansvar. Tilsettingen er derfor en tillitserklæring fra styret, som jeg setter stor pris på. Jeg vil i første omgang be om en samtale med styreleder, for å avstemme ambisjoner og forventninger, og drøfte sammensetningen av institusjonens ledergruppe. Ledelse av en så stor institusjon som HSN er teamarbeid, sier han i pressemeldingen.

Les også: En høgskole på åtte steder

Mye erfaring

Aasen har tidligere blant annet vært dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Trondheim og ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse ved NTNU.

Fra 1998 til  2007 var han direktør ved forskningsinstituttet NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) og fra 2007 rektor ved Høgskolen i Vestfold.

Han har hatt en lang rekke verv nasjonalt og internasjonalt, som blant annet har omfattet utredninger, evalueringer, policyutvikling og rådgiving i faglige, forvaltningsmessige og politiske spørsmål.

Fire ville ha jobben

Det var i alt fire søkere til rektorjobben. Terje Gjengedal, som var innstilt som nummer to, er seniorrådgiver i Norad, mens nummer tre var Heidi Kapstad, som er dekan ved helsefakultetet på Høgskolen i Buskerud og Vestfold. I tillegg søkte professor Hermundur Sigmundsson ved NTNU på jobben.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS