Jubler: Glade og fornøyde håndballspillere etter 37-16-seieren mot Gjøvik. Øverst fra venstre: Trener Martin Spikkeland, Jeanne Sønderskov, Mari Owren, Hannah Freberg, Linnea Shumba, Sandra Henden, Kine Hauge, Christina S. Andersen, Marte Heien Hansen, Therese Johannesen og Mathilde Nysæther. Nederste fra venstre: Marlene Bjelland Nordhus, Ida Langlie Bjørkmann, Randi Anette Egebakken, Kristin Saugstad og Oda Bjorge Kaupang. Foto: OSI håndball
Jubler: Glade og fornøyde håndballspillere etter 37-16-seieren mot Gjøvik. Øverst fra venstre: Trener Martin Spikkeland, Jeanne Sønderskov, Mari Owren, Hannah Freberg, Linnea Shumba, Sandra Henden, Kine Hauge, Christina S. Andersen, Marte Heien Hansen, Therese Johannesen og Mathilde Nysæther. Nederste fra venstre: Marlene Bjelland Nordhus, Ida Langlie Bjørkmann, Randi Anette Egebakken, Kristin Saugstad og Oda Bjorge Kaupang. Foto: OSI håndball

Studentlag jubler for opprykk til 2.div

Damelaget til OSI håndball har sikret seg opprykk til 2. divisjon. Seriegullet hadde de allerede vunnet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Damelaget til OSI håndball sikret seriegullet for to uker siden, da de slo erkerivalen Gøy IL på bortebane. Lørdag kunne de også feire opprykket til 2.divisjonen med en overlegen 37-16- seier mot Ullern 2 på Domus Athletica.

Samtidig rykket Gjøvik IL opp til 1. divisjonen og dermed slipper OSI-damene å spille kvalifiseringskamper for å få plass i 2. divisjon.

Sportsjef i Oslostudentenes håndballklubb, Mats Kristoffersen sier kampen ble en ren oppvisning.

— Det var en morsom kamp å se på. OSI ledet 22-6 til pause, så det var uten tvil en overlegen match, sier Kristoffersen.

Fornøyd Kristoffersen

Tabellserien var også soleklar for Oslo-laget. De tok hele 36 poeng totalt denne sesongen, der andreplassen gikk til Fjellhammer 2 med 29 poeng.

Sportsjefen sier målet før sesongen var å opp en divisjon og er fornøyd med at de nå har klart det. 

— Laget har kun hatt ett tap denne sesongen, og det var mot Vålerenga, så jeg synes de fortjente opprykket, sier han.

Det er over 10 år siden sist et damelag fra OSI håndball var i 2.divisjonen og sportsjefen klar over den harde motstanden de vil møte.

Møter høyere nivå

— Nivået er betraktelig høyere i 2. divisjon, men vi skal trene som vi har gjort og ikke trene som et eliteserielag. Vi er klar over at flere andre lag kommer til å trene mer enn oss, siden vi skal spille i østlandets hardeste divisjonsavdeling, sier Kristoffersen.

— Hva har dere tenkt å gjøre annereldes den kommende sesongen? 

— Vi kommer ikke til å gjøre så mye annerledes. Vi er et studentlag og da må man ha mulighet til å studere samtidig også. Vi skal ikke øke treningsmengden, men heller øke kvaliteten på treningene, sier sportsjefen.

Mer attraktiv lag

Regelen for at et lag skal kunne kalles et studentlag, er at minst 75 prosent av spillerne er studenter. Det har ikke damelaget noe problem med. 2. divisjonslaget har omtrent 19 spillere der kun to av disse ikke er studenter. Kristoffersen tror laget blir mer attraktivt den kommende sesongen.

— Laget har blitt bedre og bedre, og laget har fått flere sterke spillere. Jeg tror damelaget kommer til å få flere attraktive spillere når de nå har rykket opp. Det sosiale er også viktig for klubben og noe vi skal bevare i tiden som kommer, uansett nivå, sier Mats Kristoffersen.


(Herrelaget håndball, øverst fra venstre: Hans Thomas Kiær, Martin Sikkeland, Casper Nielsen, Vetle Terland Nilsen, Gaute Terland Nilsen, Petter Duvholt Larsen, Erleng Kongestøl, Einar Vøllestad. Nederst fra venstre: Espen Wangen, Oscar Erichsen, Henrik Bjørntvedt Olsen, Marius Kristoffersen og Jesper Simonsen. Foto: OSI håndball)

Herrelaget tok sølv

Også herrelaget (bildet over) har gjort det bra denne sesongen. Herrene sikret seg sølvet i 2. divisjonen etter en sterk 34-23-seier mot Ski 28. mars i år. Sportsjefen er svært imponert over førstelaget til herrene.

— De gjorde en kjemperestasjon. Vi har aldri gjort det så bra i 2.divisjonen i nyere tid, sier Kristoffersen og forteller videre at de merker tilstrømmingen av nye håndballspillere.

— På grunn av det de har prestert har flere sterke spillere byttet til OSI håndball, slik som til damelaget. At laget har vært såpass attraktivt, har gitt resultater jeg er imponert over, sier sjefen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS