Noen stipendiatstillinger ville vært kjærkomment, skriver rektor Kathrine Skretting på Høgskolen i Innlandet til Iselin Nybø. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Innlandet glad for støtte

Replikk. Rektor Kathrine Skretting ved Høgskolen i Innlandet minner statsråd Nybø om at Innlandet har lavest grunnbevilgning av offentlige høyere utdanningsinstitusjoner.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iselin Nybø har selvsagt helt rett i at Høgskolen i Innlandet har fått ekstra bevilgninger for å gjennomføre fusjonen, i likhet med andre fusjonerte institusjoner. Pengene har kommet godt med. Vi opplever i det hele tatt en støttende holdning fra Kunnskapsdepartementet, når det gjelder vår universitetsambisjon.

Når vi nylig kommenterte statsbudsjettet, understreket vi imidlertid at Høgskolen i Innlandet (HINN) er den institusjonen som har lavest prosent grunnbevilgning blant norske offentlige universiteter og høgskoler. Vi kommenterte også at noen stipendiatstillinger ville vært kjærkomment, samt at det årvisse rasjonaliseringskuttet rammer ekstra hardt der hvor basis er lav.

Les også: Liten drahjelp på veien mot universitetsstatus

Men vi er blitt utrolig gode på rasjonell drift, skaffer eksterne inntekter og skriver med godt mot videre på universitetssøknaden.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS