Eikrem-saken

Sterkt kritisk til NTNUs tidsbruk i Eikrem-saken

Psykolog og tillitsvalgt minner om NTNUs plikt til å ta vare på førsteamanuensis Øyvind Eikrem.

Psykolog og tillitsvalgt i Forskerforbundet ved Universitetet i Bergen, Helge Holgersen, synes det er uforståelig at NTNU kan bruke så lang tid på denne saken.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I starten av juli søkte innhyrede konsulenter fra KPMG på 11 spesifikke ord i førsteamanuensis Øyvind Eikrems e-post og data, for å sjekke om han har spredd hatefulle ytringer på nett.

Noen konklusjon i innsynet er enda ikke kommet fra advokatfirmaet som har fått i oppdrag om å sjekke dette ut.

Det reagerer Helge Holgersen på, psykolog og tillitsvalgt i Forskerforbundet ved Universitetet i Bergen.

— Det er svært belastende for psyken å stå i konflikt over tid. NTNU har plikt til også å ta vare på Eikrem i denne saken, sier Holgersen til Universitetsavisa.

— Uforståelig

Holgersen viser til forskning på varslere og sier at jo lenger tid det tar før en sak avsluttes, jo større sannsynlighet er det for at varslerne bryter sammen.

– Derfor er det uforståelig at NTNU bruker så lang tid. Hvor vanskelig kan det være å gå gjennom dette datamaterialet? NTNU burde satt en tidsfrist overfor advokatfirmaet. Det bør ikke skapes et inntrykk av at NTNU spekulerer i å bruke lang tid på denne saken, sier Holgersen til Universitetsavisa.

Han peker også på flere saker ved hans eget universitet, som har dratt ut over flere år.

— Dersom arbeidsgiver i tillegg kommer med beskyldninger eller vurderinger av saken i mediene, er det ekstra belastende for arbeidstaker, sier han.

Viser til plikten for å ivareta ansatte

Holgersen minner derfor om plikten NTNU har til å ta vare på Eikrem i denne saken, uansett om arbeidsgiver er involvert i konflikten, eller om Eikrem har gjort noe galt eller ikke.

Eikrem selv sier til Universitetsavisa at han ikke har fått noen oppfølging fra arbeidsgiver i denne saken.

— Jeg har selv tatt kontakt med bedriftshelsetjenesten ved én anledning. Det er det eneste, sier Eikrem til avisen. Han legger til:

— Enhver kan jo tenke seg hvordan det ville være å stå i en slik situasjon. Hensikten er kanskje å få meg til å slutte i jobben?

Vil ikke kommentere

Konstituert dekan Tine Arntzen Hestbek.

Konstituert dekan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, Tine Arntzen Hestbek, vil ikke kommentere overfor Universitetsavisa hvorfor undersøkelsen som advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig har igangsatt trekker ut i tid.

Hestbek vil heller ikke kommentere oppfølgingen Eikrem skal ha fått eller ikke.

Powered by Labrador CMS