Rektor Helge Klungland ved Høgskolen i Sør-Trøndelag tok ordet under gårsdagens debatt. Nå kan institusjonen han leder bli en del av NTNU, dersom NTNU-rektoren får det som han vil.

NTNU-styret splittet om høgskolefusjoner

NTNU-styret er fortsatt splittet om fusjon. Kl.15 i dag samles de til det som kan bli en kampvotering.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Gunnar Bovim råder NTNUs styre til å velge fusjon. I innstillingen skriver han: «Styret mener at en fusjon mellom NTNU og en eller flere høgskoler vil være  riktig for å utvikle NTNU i et lengre tidsperspektiv.»

Hvor stor en fusjon

Han ber universitetets høyeste beslutningsorgan om å velge mellom fusjon med HiST alene og et alternativ hvor HiST har fått selskap av høgskolene i Ålesund og Gjøvik, skriver Universitetsavisa. 

Høgskolen i Narvik, som var med i ett av de opprinnelige fusjonsalternativene er ute.

Les også: NTNU-gigant med 36.000 studenter

Det var i løpet av tirsdagens ettermiddagssesjon under NTNUs ledersamling på Oppdal at NTNU-rektor Bovim valgte å ta bladet fra munnen og tilkjennegi sin posisjon i den pågående fusjonsdebatten.

Han kom med sitt synspunkt som en innledning til en tre timer lang debatt, hvor universitetets instituttledere var invitert til å komme med sine synspunkter.

Les også: NTNU-rektor vil ha fusjon uten Høgskolen i Narvik

Mulig kampvotering

Det er ventet at et betydelig mindretall i styret, bestående av de ansattes representanter, vil ytre kritiske synspunkter under dagens styremøte, hvor fusjon er eneste punkt på dagsordenen. Spørsmålet er om, og hvor mange, som stemmer i mot tilrådingen.

Som Khrono har skrevet tidligere har styret har lenge vært usikre og splittet. Før lederseminaret og samlingen på Oppdal var det grovt sett slik at studentrepresentantene har fusjon med HiST som førsteprioritet, ansatterepresentantene ikke vil ha noen fusjon og de eksterne representantene ønsket en full flercampusmodell, med et mulig unntak fra det nyeste styremedlemmet, Nina Refseth som skal på sitt første styremøte i NTNU dag, og dermed ikke hadde flagget standpunkt offentlig. Sjansen for at styret sier ja til fusjon med Høgskolen i Sør Trøndelag er større enn at de i tillegg stemmer for at Gjøvik og Ålesund også blir med.

Styremøtet er lagt til Rådssalen i hovedbygningen på NTNU i Trondheim.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS