Einar Belck- Olsen er en av fem finalister for å bli årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Fem finalister

Fem studenter er med i finalen om å bli årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus. Vinneren blir offentliggjort i august.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er første gang Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) kårer årets student.

— Dette er en helt ny pris, og vi var spent på hvordan dette ville slå an, forteller juryleder, prorektor for utdanning og for tiden fungerende rektor Olgunn Ransedokken. 

— Det kom inn til sammen 18 nominasjoner til pris for «Årets student 2015». Det var mange gode kandidater, og vi hadde en grundig diskusjon i juryen før vi fant fram til vår «topp-5» liste. Etter at den var klar har vi også diskutert oss fram til en vinner, forteller Ransedokken.

De fem finalistene er

Blant de 18 foreslåtte kandidatene har juryen funnet fram til fem finalister, og de representerer Fakultet for helsefag (HF) og teknologi, kunst og design (TKD). I år nådde ikke kandidater fra høgskolens to andre fakultet, lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) og samfunnsfag (SAM) helt opp.

Finalistene i alfabetisk rekkefølge:

Vinner hedres av Curt Rice

Ransedokken forteller at hvem som blir årets student blir offentliggjort ved semesterstart under seremonien på St. hanshaugen. Tidligere har man her kåret årets foreleser, nå skal også årets student bli hedret.

Les også: 

Statuttene

Prisen som årets student skal deles ut til en student som har utmerket seg med sin innsats for studentene og studie- og læringsmiljøet, studentdemokratiet, som forbilde for andre studenter, både faglig, sosialt og opp mot høgskolens verdier, heter det i statuttene for prisen.

Og Ransedokken (bildet over) presiserer ta man ser etter aktiviteter og innsats som har:

  • gitt betydelig positive og vedvarende bidrag til studie- og læringsmiljøet,
  • vært med å styrke sitt fagmiljø og HiOAs og HiOA-studienes omdømme nasjonalt og/eller internasjonalt,
  •  bidratt til at HiOA kan oppnå målene i strategien, eller som fremmer HiOAs verdier – mangfold, læring og nyskapning,
  • vært et faglig forbilde gjennom innsatsen og resultatet i egne studier.

18 forslag

Prosjektet med årets student ble iverksatt tidlig i våres. Da deadline var ute hadde juryen fått inn 18 verdige forslag. Av disse er det altså plukket fem finalister, hvorfra det igjen skal kåres en vinner. 

Fristen for å komme med forslag var samkjørt med fristen for årets foreleser, som i 2015 er 15. mai.

Rektor på HiOA er «eier» av prisen og vil hvert år oppnevne en jury som skal vurdere de innkomne forslagene opp mot statuttene.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS