Håkon Randgaard Mikalsen (t.h.), leder for Studentparlamentet på UiB. Foto: Studentersamfunnet i Bergen/Milena Nowak

(Student)politikk på tynn is

Engasjement. Redningen til NSO er ikke å bruke mer tid og ressurser på å delta i debatter som ikke handler om studentpolitikk. Slike prioriteringer vil putte studentenes interesseorganisasjon på tynn is, skriver parlamentsleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentkravet er det viktigste vi har å jobbe med. Når folk ikke forstår hvorfor studentsakene er viktig, så er det ikke målene, men kommunikasjonen, det er noe grunnleggende galt med. Vår største utfordring er ikke hva vi kommuniserer, men hvordan vi kommuniserer. Det er vondt, men kanskje det er oss og ikke sakene?

Dette handler om hvordan vi tilgjengeliggjør og engasjerer studentene vi representerer i sakene vi jobber med. Du skal være dypt inne i studentpolitikken før du får med deg at 1,5 G tilsvarer 140.000 kroner, eller hva 20 prosent dekningsgrad på studentboliger betyr, og hvorfor det er viktig. Da er det også vanskelig å bli engasjert.

Studentpolitikk handler om vår egen generasjons mulighet til å lykkes.

Håkon Randgaard Mikalsen

Det er mange saker og debatter vi kan delta i, men NSO er først og fremst en interesseorganisasjon for studentene. Klarer vi ikke å overbevise om at studentenes politikk er viktig, ikke viktig nok til å engasjere studentene selv en gang, hva slags eksistensgrunnlag har egentlig politikken vår?

Det betyr ikke at våre mål eksisterer i et vakuum. Studentpolitikk handler om vår egen generasjons mulighet til å lykkes. Vi studentene er fremtiden og at det er vi som skal løse de massive utfordringene samfunnet står overfor. Vi vet hvor vi er, hvor vi vil, og hva som står på spill. Dette engasjerer de aller fleste studenter jeg kjenner. Nettopp hvilken fremtid de går i møte, og hvordan de rustes for å møte den.

Studentkravet er studentenes klart viktigste saker. Vi trenger ikke snakke mindre om studentpolitikk for å få frem det poenget. Hvis ikke en gang våre egne tillitsvalgte kan tro på det så bryter snart isen. Det er med disse sakene vi må engasjere studentene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS