Likegyldigheten er vår største fiende, formidling og forskning vårt fremste våpen. Vi trenger kunnskap for at 2017 blir et annus mirabilis, ønsker studentlederen ved Universitetet i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen. Foto: Sofie Vega Wollbraaten

«Måtte 2017 bli studentenes år»

Her er studentlederes nyttårsønsker. De gleder seg til mer studentinvolvering, kvalitetsmelding, automatisk begrunnelse på (digital) eksamen og et «annus mirabilis».

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år som i fjor kommer det ganske lands studentledere til i Khrono med sine tanker om 2016, og håp for 2017 - denne gangen i en noe kortere form enn fjorårets «avhandling», stort sett i twittermeldingslengde denne gangen, 140 tegn. Slik som de øvrige lederne i universitets- og høgskolesektoren fikk. 

Les også: UH-toppenes nyttårsønsker 2017: «Trassig tror vi på det gode»

Uten å denne gangen bli styrt i en struktur- og fusjonsretning er fusjonene naturligvis fortsatt tema for en rekke studentledere, selv om man mer finner tilbake til de gode studentsakene.

Høgskulen på Vestlandet

Fredrik Bødtker leder det nå nedlagte Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen og ser frem til fusjonen med høgskolene i Sogn og Fjordane og Stord/Haugesund og bli en del av den nye Høgskulen på Vestlandet (HVL):

Kjære #hibfolk! Takk for et engasjert og innholdsrikt 2016. La 2017 bli året der forskjeller møtes med løsninger, nå som #hvlfolk.

Likegyldigheten er vår største fiende, formidling og forskning vårt fremste våpen. Vi trenger kunnskap for at 2017 bli annus mirabilis. Godt nyttår!

Håkon Randgaard Mikalsen

Kjære #hibfolk! Takk for et engasjert og innholdsrikt 2016. La 2017 bli året der forskjeller møtes med løsninger, nå som #hvlfolk.

Fredrik Bødtker

Vi har feiret flere studentboliger og 11 mnd studiestøtte. Kvalitets-melding og stortingsvalg står for tur!

Marianne Andenæs

Vindene blåser fusjonståken fra sørøst til vest. Vi går inn i 2017 med mål om kvalitetssikring, læringsmiljø og en sterk
studentstemme.

Michael Melbye

Leder for Studentparlamentet i Sogn og Fjordane, Knut Almås Anfinset, bryter med kravspesifikasjonen og kommer med fulle setninger om viktigheten av å delta når det nye Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet skal velges:

Kjære studenter. Takk for året som gikk. Vi ønsker dere alle en god jul og et godt nyttår! Vi gleder oss til et spennende 2017 og håper dere stiller som kandidater, og er aktive med å stemme ved valget rett over nyttår. Da skal representanter til det nye studentdemokratiet, som skal være med å prege den nye Høgskulen på Vestlandet velges.

Kristine E. Krokli, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen Stord/Haugesund:

2016 var preget av fusjon. Jeg satser på at 2017 ikke bare er preget av det, men også handlekraft, godt samarbeid og god studentpolitikk!

Studentbevegelsen 80 år

Magne Bartlett, leder for studentorganisasjonen StOr i Stavanger:

God jul og godt nyttår alle UiS-studenter. Vi ser fram til å fortsette arbeidet for å forbedre studenttilværelsen i 2017!

Marianne Andenæs, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO):

Studentbevegelsen har blitt 80 år! Vi har feiret flere studentboliger og 11 mnd studiestøtte. Kvalitetsmelding og stortingsvalg står for tur!

Leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA), Kai Steffen Østensen (Foto: Hallgeir Oftedal):

I Agder har vi tidenes studentbudsjett for 2017. Nytt studentombud, enda bedre grupperom og ei strategisatsing det oser studenter av.

Ferdige med fusjon

Jone Trovåg, nå avgått leder for Studenttinget ved NTNU, gir en fakkel videre som ikke lenger handler om fusjon:

Kjære studenter, takk for et godt år. 2016 har vært året der nye NTNU var i støpeskjeen. 2017 blir et meget spennende år der NTNU skal få på plass et studentombud og starte implementering av pedagogisk merittering, som vi tror kan øke fokuset på god undervisning.

Michael Melbye, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Sørøst-Norge:

Vindene blåser fusjonståken fra sørøst til vest. Vi går inn i 2017 med mål om #kvalitetssikring, #læringsmiljø og en sterk #studentstemme Takk til dere alle for 2016, måtte det bli studentenes år i 2017.

Sunniva Myrene Braaten, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus:

Takk for eit fint 2016 med studentombud og tverrprofesjonelt fokus i utdanning. Vi gler oss til 2017 med kvalitetsmelding og auka studentinvolvering!

Hans Christian Paulsen, leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo:

2016 har vært året med bysykler på campus og digital eksamen. 2017 blir året med automatisk begrunnelse på eksamen og bedre studiekvalitet.

Håkon Randgaard Mikalsen, leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, avslutter overordnet og håpefullt:

Likegyldigheten er vår største fiende, formidling og forskning vårt fremste våpen. Vi trenger kunnskap for at 2017 blir et annus mirabilis. Godt nyttår!

(Annus mirabilis: et vidunderlig år. Red.mrk)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS