Det vil styrke kandidatene våre at de kan si at de har eksamen fra Handelshøyskolen HiOA, mener dekan Dag Jenssen.

Gjør om økonomifag til handelshøyskole

Økonomiutdanningene på Høgskolen i Oslo og Akershus vil snart kunne kalle seg Handelshøyskolen HiOA.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Fakultet for samfunnsfag har vedtatt at Institutt for økonomi og administrasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus bør få endre navn til Handelshøyskolen HiOA eller på engelsk Oslo Business School. 

Nå gjenstår bare et formelt vedtak fra rektor, som har fullmakt fra høgskolestyret til å avgjøre navneendring.

Les også: HiOA-institutt vil bli Handelshøyskolen

Mener det vil styrke kandidatene

Dekan Dag Jenssen på Fakultet for samfunnsfag (SAM) viser til at handelshøyskole er en betegnelse som brukes i Norge på den type utdanninger som tilbys ved Institutt for økonomi og administrasjon.

Det vil være bra for profileringen av utdanningene at vi kaller oss Handels-høyskolen HiOA.

Dag Jenssen

— Det vil være bra for profileringen av utdanningene at vi kaller oss Handelshøyskolen HiOA, samtidig som alle og enhver da forstår hva vi står for faglig. Betegnelsen Institutt for økonomi og administrasjon er ikke like tydelig. Det vil styrke kandidatene våre at de kan si at de har eksamen fra Handelshøyskolen HiOA, sier  Jenssen.

Forslaget om å kalle seg Handelshøyskole har vært ute til høring på Fakultet for samfunnsfag, men det kom ingen innsigelser fra noen av de andre fire instituttene på fakultetet.

Mange handelshøyskoler

Det er 11 universiteter og høgskoler rundt i landet som tilbyr siviløkonomutdanning i dag. Av disse er det kun Høgskolen i Molde og Høgskolen i Oslo og Akershus som ikke kaller seg Handelshøyskole.

Retten til å kalle seg handelshøyskole er ikke regulert i universitets- og høgskoleloven, men Nasjonalt råd for økonomisk-administrative utdanninger drøftet saken og vedtok i 2010 at kriteriet bør være at man skal ha utdanning på alle tre nivåer, det vil si bachelor, master og doktorgradsnivå.

Institutt for økonomi og administrasjon på HiOA har ikke noe eget phd-program, men er medlem av den nasjonale forskerskolen i bedriftsøkonomi, som er et samarbeid mellom 15 universiteter og høgskoler om doktorgradsutdanning og forskning.

I tillegg er det mulig for instituttets kandidater å gå videre på phd i profesjonsstudier eller phd i sosialt arbeid.

Økonomiutdanning i vekst

— Ved å endre navn vil vi markere at vi etter sterk vekst og utvikling på 2000-tallet er blitt et viktigere fagmiljø innen feltet nasjonalt, sier Dag Jenssen.

Han viser til at antall ansatte ved instituttet har tredoblet seg de siste 10-15 årene, HiOA har fått siviløkonomutdanning, blitt med i forskerskolen og søkertallene på økonomiutdanningene er blant de høyeste på HiOA.

Det første kullet med siviløkonomer gikk ut fra HiOA våren 2014.

Dag Jenssen viser også til strukturendringene som foregår i sektoren om dagen. Et eksempel er Høgskolen i Harstad som ligger an til å bli en del av Universitetet i Tromsø og dermed blir høgskolens økonomiutdanninger også en del av Handelshøgskolen i Tromsø.

— For oss handler dette også om posisjonering nå når andre høgskoler med økonomiutdanninger blir handelshøyskoler gjennom fusjoner, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS