Spillforeningen HiOA Gaming var veldig fornøyde med å bli kåret til Årets studentforening på Høgskolen i Oslo og Akershus. Her med en sjekk på 20.000 kroner og et diplom.

Gamere vant besteprisen

På foreningsdagen til Høgskolen i Oslo og Akershus var det de mest spilleglade som ble kåret til årets forening.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

62 studentforeninger var fredag 18. august på plass på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) for å rekruttere nye studenter.

Og mange nye og gamle studenter søkte seg til stander for å få informasjon om de ulike tilbudene som finnes for studentene.

Et av dagens høydepunkter var kåringen av årets forening, tre foreninger var nominert: Barn oss imellom, Oslostudentenes Kinoforening og HiOA Gaming, og det var sistnevnte HiOA Gaming som gikk av med seieren.

Styreleder Gabrielle Legrand Gjerdset i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) overrakte diplom og en sjekk på 20.000 kroner. 

— Dette var veldig overraskende, men det er en stor ære å få anerkjennelse for det gode arbeidet til foreningen, sier  Marius Wiker Aasheim i HiOA Gaming til Khrono.

-- Det var veldig overraskende, men det er en stor ære å få anerkjennelse for det gode arbeidet til foreningen.

Marius Wiker Aasheim

Jeg er helt ny i Oslo og ønsker å finne venner som har samme interesser som meg.

Sophie Hurlen

Inkludering på dagsorden

Temaet for årets kåring var inkludering. Gjerdset trakk fram at HiOA Gaming er spesielt gode på å bringe studenter fra forskjellige studieretninger, fakulteter og nasjonaliteter sammen, og få de til å føle seg velkommen. 

— HiOA Gaming er spillforeningen som alle er med i. De jobber aktivt for at nettopp alle skal føle seg inkludert, ved å tenke nytt og utvide tilbudet sitt når de ser behovet for det, Gjerdset, og fortsatte:

— Når denne foreningen snakker om inkludering, handler det om å inkludere mange, og det handler om å inkludere dem godt.

— Ønsker flere gutter

På foreningsdagen var det studentforeninger som driver med alt fra gaming, til skeivt studentliv og politikk.

Sangforeningen Gullstrupene var en av disse. I likhet med de andre foreningene håpet de å rekruttere nye medlemmer. 

— Vi synes HiOA-studentene bør bli en del av koret våres fordi vi sprer så mye sangglede, forteller gullstrupen Ingrid Gronstad. 

Foreningen jobbet ekstra hardt for å rekruttere gutter på foreningsdagen. 

— Vi ønsker flere gutter i koret. Det er altfor få nå, og mange av de som blir med slutter gjerne fordi de føler seg litt alene. Flere gutter gir også mulighet til å synge flere sanger, og det gir en bredde i harmonien når vi synger flerstemt, påpeker Gronstad. 

— Pengene skal gå tilbake til medlemmene

Wiker Aasheim i HiOA Gaming sier at prispengene skal gå tilbake til medlemmene og de frivillige.

— Pengene blir nok premier på arrangementer, men også noe til de frivillige som gjør en fantastisk jobb. Men vi forventet ikke å vinne, så det er ikke noe vi har tenkt på før kåringen, forteller han.

Standansvarlig Wiker Aasheim trekker fram at mange som har vært litt utenfor sosialt gjerne finner en ny arena med gaming.

— Her får de venner med samme interesse for gaming. Foreningen vår er et lavterskeltilbud hvor det bare er å møte opp. Studenter bør bli med i foreningen vår fordi det alltid er noen å spille og snakke med her, sier han.

— Venner med samme interesse

Under foreningsdagen strømmet interesserte studenter til HiOA Gaming sin stand, som blant annet demonstrerte Virtual Reality-teknologi.

23-åringen Sophie Hurlen valgte å bli medlem i spillforeningen. Hun er førsteårsstudent på bachelorprogrammet i kunst og design, studieretning kunst og formidling på HiOA.  

— Jeg er helt ny i Oslo og ønsker å finne venner som har samme interesse for spill som jeg har, sier hun.

Hurlen hadde vært gjennom de fleste av foreningene, men det var HiOA Gaming som virkelig traff henne. 

— De som presenterte tilbudet var skikkelige engasjerte. Det virker kjempekult. Nå vil jeg utforske nye spill, og kommer nok til å få flere gode anbefalinger på spill jeg aldri ville tenkt på å prøve, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS