null Foto: Benjamin A. Ward / HiOA

Flere vil bli lærere

Flere unge kan tenke seg å bli lærere nå enn for fem år siden.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av fire utdanningssøkende sier nå at de kan tenke seg å bli lærer, viser en undersøkelse som Norstat har gjennomført for Kunnskapsdepartementet (KD). Det er klart flere enn for fem år siden.

Det er bare juridiske fag som har hatt sterkere søknadsvekst enn lærerutdanningene de siste årene. Likevel blir studieplasser stående tomme. Særlig grunnskolelærerutdanningen for 1.-7. trinn (GLU 1-7) strever med å fylle alle plassene, heter det i en pressemelding fra KD.

KD lanserte i forrige uke årets kampanje for å rekruttere flere søkere til lærerutdanningene og heve statusen til lærerne,  «Har du det i deg?». Kampanjen har som mål å få flere unge til å velge lærerutdanning og å øke statusen til læreryrket.

— Lærerjobben på barnetrinnet er utrolig viktig. Det er i disse årene elevene skal knekke kodene og legge grunnlaget for all videre læring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

Statistisk sentralbyrå anslår at det vil mangle over 9000 faglærte lærere i grunnskolen i 2020. Grunnskolelærerutdanningen for 1.-7. trinn er den eneste utdanningen som kvalifiserer til fast stilling på de laveste trinnene i skolen.

Statusundersøkelsen, som Norstat har utført for departementet, viser blant annet at økningen i læreryrkets attraktivitet siden 2009 har vært størst blant mannlige utdanningssøkere. Tallene tyder også på at flere menn kan tenke seg jobb i barneskolen.

— Dette er lovende. Vi trenger flere menn i skolen som kan bidra til den viktige begynneropplæringen for de yngste elevene, sier kunnskapsministeren.

FOTO: HiOA

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS