Nytt HiOA-styre er fulltallig

Siste representant i styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus på plass: tidligere byråd Torger Ødegaard (H) er oppnevnt av Oslo kommune.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens de fleste andre høyere utdanningsinstitusjoner har to eksterne representanter oppnevnt fra fylkeskommunen, har HiOA en representant fra Akershus fylkeskommune og en fra Oslo kommune, i tillegg til at Kunnskapsdepartementet oppnevner to.

(Foto: Høyre)

Med representanten fra Oslo kommune er tre av fire eksterne styrerepresentanter menn. 

Eks-byråd oppnevnt

...styret skal være et sted for de overordnede prinsipielle diskusjonene, og ikke en arena for småsaker og omkamper.

Trine Syvertsen

Oslo kommune har oppnevnt tidligere Høyrepolitiker, Torger Ødegaard (bildet over), som representant for de neste fire årene. Ødegaard har flere år bak seg som byråd i Oslo, blant annet skolebyråd fra 2003-2013. Fra mai til november 2014 var han direktør ved Lovisenberg sykehus, men gikk på dagen etter uenighet med styret. 

Som personlig vararepresentant for Ødegaard har kommunen oppnevnt direktør ved utdanningsetaten i Oslo kommune, Astrid Søgnen. Søgnen har vært utdanningsdirektør i Oslo de siste 15 årene. Før dette var hun blant annet statssekretær under statsråd Gudmund Hernes (Ap). 

Akershus fylkeskommune har reoppnevnt Gunnar Melgaard (bildet), gruppeleder i Akershus Høyre. Han har sittet i HiOA-styret de siste to årene. Vararepresentanten er Ruth Solveig Birkeland fra Eidsvoll og Akershus SV.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Kunnskapsdepartementet har, etter forslag fra tidligere rektor Kari Toverud Jensen, oppnevnt norsk-pakistanske Shahzad Asghar Rana, IT-gründer og samfunnsdebattant. Styreleder blir Trine Syvertsen, medieprofessor ved Universitetet i Oslo (bildet under).

 

(Foto: UiO) 

— Universitetsambisjonen og ny styringsordning blir to viktige saker fremover, sier Trine Syvertsen som leder det nye styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Den nye styreperioden startet 1. august 2015, og den eksterne styrelederen vil bruke tid på å konkretisere hva den nye enhetlige ledelsesmodellen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vil bety, heter det i en pressemelding fra høgskolen.

— Ordningen med tilsatt rektor og ekstern styreleder er omdiskutert i sektoren, og ny på HiOA. De erfaringene vi gjør oss kan være nyttige for andre universiteter og høgskoler, sier Syvertsen.

Den nye styrelederen er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Rektor Curt Rice (bildet over) er forventningsfull til samarbeidet med det nye styret.

— Jeg gleder meg til å bli kjent med representantene, og det er viktig for meg å etablere et godt samarbeid i tider med endringer i sektoren og store ambisjoner for HiOA, sier Rice.

God debatt og høyt under taket

Styreleder Syvertsen vil sørge for at styret forvalter samfunnsansvaret og oppdraget fra myndighetene på en god måte, og hun ser fram til gode debatter og å høre hva ledelsen og styremedlemmene er opptatt av.

— I styret skal det være høyt under taket og rom for uenighet, og alle skal kunne bidra fra sin synsvinkel. Samtidig er jeg opptatt av at styret skal være et sted for de overordnede prinsipielle diskusjonene, og ikke en arena for småsaker og omkamper, sier hun i pressemeldingen.

Møtes 31.august-1.september

Det nye styret møtes for første gang til seminar på Refsnes Gods på Jeløya i Moss 31.august. Første ordinære styremøte blir dagen etter, 1.september, på samme sted.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS