Høgskolen i innlandet

Sykefravær, hjemmekontor og flytting av campus

Rektor Peer Jacob Svenkerud og høgskolestyret anbefaler å gå videre med planene om å bygge nytt campus i Lillehammer sentrum.

Får rektor og styret det som de vil, ligger det an til at campus Storhove (bildet) skal flyttes til Lillehammer sentrum. Men saken har skapt engasjement.

Torsdag formiddag er det duket for årets andre styremøte ved Høgskolen i Innlandet (HINN). Møtet starter klokken 10.15 og kan følge direkte her.

(Finn lenke til stream her torsdag morgen: Tilhørere kan følge møtet via zoom (lenke ligger også på inn.no). WebinarID 647 75377398, passord 690540.)

Blant vedtektssakene som skal opp er årsrapporten fra Hovedarbeidsmiljøutvalget (HAMU), som inneholder en oversikt over organiseringen og gjennomførte aktiviteter i 2022. Les sakspapirene til møtet her.

Betydelig engasjement

I utvalget sitter blant andre prorektor for utdanning Stine Grønvold, dekan ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, Morten Ørbeck, og hovedverneombud Turid Thomassen.

I årsrapporten som skal legges frem kommer det informasjon om at sykefraværet ved HINN er noe høyere nå enn det som var tilfellet i 2019. Statistikk viser at det i likhet med resten av samfunnet var mindre sykefravær under pandemien.

Retningslinjene for hjemmekontor er også noe som HAMU har behandlet.

«Det har vært betydelig engasjement rundt denne saken og det er tydelig at dette er viktig for virksomheten og for mange medarbeidere. Det er et stort spenn i synspunkter på saken. Gjennom behandlingen av saken er det gitt gode argumenter for ulike syn og det har kommet gode innspill til retningslinjen», står det i årsrapporten.

Flytting av campus

I tillegg til en rekke vedtekts- og orienteringssaker, er det også en sak som skal opp til diskusjon, nemlig valg av konsept for studiested Lillehammer og studiested Hamar.

Leiekontraktene med Statsbygg på studiestedene Lillehammer og Hamar utløper i henholdsvis 2023 og 2028.

Khrono skrev om dette sommeren 2022, og den gang ristet tidligere rektor Håvard Teigen og professor Rolf Rønning på hodene av planene om å flytte campus Lillehammer fra Storhove til Lillehammer sentrum.

— Dette er et prakteksempel på unødvendig byggemani, uttalte sistnevnte da Khrono besøkte Lillehammer i juni.

Nå skal saken opp til ytterligere behandling i styret, og rektors og styret anbefaling er at man går videre med planene om å flytte campus til Lillehammer sentrum.

Da det ikke er klart når en ny campus vil stå klar i Lillehammer, vil HINN også forlenge leieavtalen med Statsbygg av lokalene på Storhove med ti år, til 2033, fremkommer det i sakspapirene.

Powered by Labrador CMS