Sang seg til The Voice-finalen

Økonomistudent Nicoline Berg Kaasin (26) ble stemt videre av seerne i fredagens semifinale av The Voice, og er dermed én av fire med finaleplass.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå kan HiOA-studenten Nicoline Berg Kaasin (26) vinne hele sangkonkurransen The Voice, etter å ha avansert til finalen fredag.

— Dette er helt sykt! Jeg hadde aldri turt å håpe på å komme så langt. Klarer ikke å tenke klart akkurat nå, sier hun til Khrono fredag kveld, tydelig preget etter å ha kommet videre i programmet.

For de fleste studenter er mai måned eksamensmåned, med fullt fokus på pugging og oppgaveløsing.

For Nicoline Berg Kaasin (26) fra Bekkestua, økonomi- og administrasjonsstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), handler denne måneden mest av alt om The Voice.

Sangtalentet har kommet seg helt til finalen i TV-programmet, som avgjøres neste fredag.

Jeg vet ikke helt hvor mange på HiOA som har fått med seg at jeg er med på The Voice.

Nicoline Berg Kaasin

Les også: Kunststudent fikk fulltidsjobb

Før semifinalen denne fredagen turte ikke Berg Kaasin å tro fullt ut på finaleplass:

— Jeg tør ikke tenke på finalen ennå, utover å tenke såvidt på hvilken sang jeg ville valgt. Nå konsentrerer meg fullt om semifinalen på fredag, sa hun i forkant av den. I semifinalen overbeviste hun publikum med «Masterpiece» av Jessie J.

— Å spille inn programmet er veldig fjernt. Det er vanskelig å tenke seg at det skal gå på TV.

— Få vet at jeg er med

Berg Kaasin begynte på økonomi og administrasjon i fjor, og trives på studiet. The Voice-innspillingene har gått i faser, i de rolige periodene har hun fått konsentrert seg om studiene.

Selv om hun vil leve av musikken, ser hun på økonomistudiene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som både nyttige og lærerike. 

— Jeg syns det er gøy å lære noe nytt. Men nå som vi er i innspurten av The Voice og det er eksamenstid, har det ikke gått like bra med skolen, sier hun lattermildt.

Berg Kaasin tror få på HiOA er klar over at hun har kommet nesten til topps i musikkprogrammet.

— Vi er en stor klasse. Jeg vet ikke helt hvor mange på HiOA som har fått med seg at jeg er med på The Voice. Jeg er ikke akkurat den som roper høyest, eller som har gått rundt og fortalt det til alle jeg møter, sier hun - men legger til at hun håper både forelesere og studiekamerater stemmer på henne.

Eurovision og Kielferga

Som de fleste mennesker som har musikken i seg, har Berg Kaasin sunget og danset siden hun var liten. Troen på at hun kunne klare seg i musikkbransjen er derimot av nyere dato.

— Først da jeg var med i Grease-programmet på TV Norge i 2008, og kom på andreplass, skjønte jeg at jeg kanskje hadde noe i bransjen å gjøre. Det var da jeg bestemte meg for å satse på musikken. De siste fire årene har jeg levd av musikken, sier 26-åringen.

Siden har Berg Kaasin både spilt i flere show på Kielferga (ColorMagic og ColorFantasy), og stått på scenen i Eurovision: I 2013 var Berg Kaasin korist for Margaret Berger i Malmö. Hun gjør også mange opptredener på forskjellige events.

— Det er stas å stå på en scene uansett, men i eventbransjen spiller man mye for fulle folk. Det hadde vært gøy å nå ut til et større publikum som ser på deg som mer enn julebord-underholdning.

Musikk foran fag

Berg Kaasin har hatt fire eksamener dette semesteret. De to siste rakk hun knapt å forberede seg til, grunnet The Voice-innspillinger.

— Slik jeg ser det er The Voice en unik mulighet. Jeg må bruke denne sjansen for alt den er verdt. Fagene kan tas opp når som helst, men denne sjansen får jeg ikke igjen med det første. Dessuten er det jo å leve av musikk, som er drømmen, sier hun.

Les også: Bobler for bærekraft

Hun har et musikkforetak, og tenker derfor at økonomifag vil komme godt med. Selv om musikken er viktigst. Berg Kaasin er takknemlig for å ha kommet så langt, og sier tiden i programmet har vært lærerik.

— Uansett hvordan det går i The Voice, tror jeg at jeg får bruk for erfaringene fra programmet. Du får både kontakter og sangerfaring som er verdifull, sier hun.

Lærer av Sondre Lerche

Sondre Lerche har vært Berg Kaasins mentor i programmet - og det var hennes eget valg, da alle fire dommere snudde seg på hennes første audition.

— Da Sondre Lerche snudde seg på den første The Voice-auditonen… Jeg ble mye mer nervøs, plutselig, bevisst på hvordan jeg sto. Jeg valgte Sondre som hadde snudd seg først. Han virket aller mest gira og magefølelsen sa Sondre. Jeg er glad for valget, sier hun.

HiOA-studenten har etterhvert blitt bedre kjent med både deltakere og dommere, og kan avvise at slike konkurranser bærer spesielt mye preg av drama:

— Det er god stemning på showet, alle backer hverandre opp. Det er ikke vi som bestemmer hvem som blir og hvem som ryker ut, vi har ingen interesse av å ødelegge for hverandre. Det er enda morsommere å komme videre når man vet at konkurrentene har vært gode, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS