Afghanistan

Taliban vil skille kvinner og menn i utdanningen

Nye læreplaner med mer religion og adskilte klasser for kvinner og menn, kan bli en del av høyere utdanning i Afghanistan, ifølge Taliban.

Søndag sa en talsperson for Taliban at kvinner kunne fortsette med høyere utdanning, men i separate klasser. Bildet er fra Herat universitetet i 2020.
Publisert Oppdatert

Talibans fungerende minister for høyere utdanning i Afghanistan, Abdul Baqi Haqqani, kritiserer det nåværende utdanningssystemet fordi det ikke har lagt nok vekt på religiøs utdanning.

– Verden forsøkte å ta religion ut av den vitenskaplige utdanningen, noe som skadet folk, sa Haqqani på en konferanse om høyere utdanning som Taliban arrangerte i Kabul søndag, melder NTB.

Tidligere utdanningspolitikere og universitetsansatte i Afghanistan ber Taliban beholde og oppgradere landets utdanningssystem, ikke bytte det ut.

Tidligere minister for høyere utdanning Abas Basir mener det var feil av tidligere regjeringer å starte på nytt.pp

– La oss ikke avvise alt og starte et nytt system. Vi bør jobbe mer med det vi allerede har, sa Basir, ifølge NTB søndag.

Ifølge en autogenerert artikkel i indiske NDTV søndag har Taliban lovet at afghanske kvinner kan fortsette å ta høyere utdanning, men de vil forby kvinner og menn i samme klasserom.

NDTV siterer Haqqani på at folk i Afghanistan trygt vil kunne fortsette sin høyere utdanning under Sharia-lovene uten å delta i «mixed male and female environment».

Haqqani skal også ifølge NDTV har sagt at Taliban vil lage en ny og rimelig islamsk lærerplan i tråd med nasjonale og historiske verdier for på den andre side bli i stand til å konkurrere med andre land.

Ingen kvinner var tilstede på konferansen i Kabul søndag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS