Sylvi Listhaug er blant studentenes statsministerfavoritter. Men helst vil de ha Jonas 6. desember 2024 - 06:56
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk 30. november 2024 - 08:59
Hun sier nei til rektorperiode på seks år Flere rektorer ønsker seg lengre rektorperiode. Partiene på Stortinget er mer tilbakeholdne.
Ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå Styreleder ved NMBU, Hanne Refsholt, ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå. Men flertallet i styret sa ja.
Nå kommer Norges 11. universitet 24 år og nær 400 millioner kroner i eksterne midler har gått med før Innlandet nå etter alle solemerker får sitt eget universitet.
Oslo er verdas Storhove For professor Bernt Hagtvet er det tydelegvis slik at embetsmannsskulen på Blindern er noko fundamentalt anna enn det han kallar «Distriktshøgskolen på Storhove».
Dette er noe nytt: Sluttpakker og oppsigelser i akademia En fast ansettelse ved et statlig universitet eller høgskole har vært selve tryggheten med stor «T». Slik er det ikke lenger.
No blir det universitet på «kvart nes». — Vi berre justerer kartet etter terrenget Ti universitet i Oslo. Tre i Bergen. Universitetsbyen Molde. No går nye og enklare krav for å få vere universitet ut på høyring.
Holbergprisvinnaren: Det finst framleis lommer for den frie tanken på universiteta. Men dei blir trongare Det gamle universitetet har avgått ved døden, meiner Achille Mbembe. Det nye må sørge for at vi reddar livet.
Kan bli nødt til å avgi studieplasser ved ni av ti studieprogram Et utvalg ved NTNU har kommet med forslag til hvilke krav som skal gjelde når studieporteføljen skal dimensjoneres. Det kan gå hardt utover humanistene.
Student ble tatt for KI-språkvask — advokat advarer andre Studentens advokat Christian Wedler mener studenter bør være varsomme med å bruke ChatGPT til å forbedre språket i innleveringer.
Fikk kritikk av sin egen rektor: — Følte oss dolket i ryggen NTNU-forsker Jonas Kristiansen Nøland sto i stormen da rektor Anne Borg kritiserte ham i et leserinnlegg. — En solskinnshistorie, mener Cecilie Hellestveit.
UH-toppenes ønsker for et nytt år er unisont: F R E D Sentrale aktører i universitets- og høgskolesektoren samt forskning, ønsker seg fred i det nye året — og litt til.
Det kan bli mer enn 10 nye universiteter etter 2025 Regjeringen vil lette på kravene for å bli universitetet i Norge. Resultatet kan bli at Norge har 20 eller flere universiteter en gang etter 1. januar 2025, og ikke bare 10 som i dag.
Disse universitetene gjør det best på internasjonal synlighetsrangering Den halvårlige rangeringen fra Webometrics er klar. Få endringer.
«Statsråden har et verv, men det er ikke et tillitsverv for sektoren» Kritikere går for langt i å forvente at statsråden skal være deres «foresatte» og talsperson i regjeringen, mener Kristin Clemet.
Veileder og kjæreste med student? Dette sier norske universiteter og høgskoler Veileder og student «skal (...) ikke ha en seksuell relasjon eller være i et parforhold med hverandre», heter det ett sted. Men flere norske institusjoner har ingen retningslinjer.
Kutter i styreperioden ved universiteter og høgskoler Den svenske regjeringa vil kutte styreperioden fra tre år til 17 måneder.
Hva skal til for å oppnå universitetsstatus? Det viktigste er at prosessen er basert på klare og tydelige vurderingskriterier, kriterier som ikke er for detaljerte og byråkratiske, ikke for snevre, men heller ikke for allmenne og utflytende, mener Kathrine Skretting, utvalgsmedlem og tidligere rektor ved Høgskolen i Innlandet.
Utvalg foreslår lettelser. Ikke nødvendig med fire programmer I dag overleverte utvalget som har sett på reglene for å bli universitet sin innstilling til forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Forventer at det slakkes på kravene for å bli universitet Høgskoler som planlegger å søke universitetsstatus håper at dagens doktorgradskrav senkes. Anbefalingene fra ekspertgruppe legges fram mandag.
Toppenes nyttårsønsker for 2023: Fred og mer penger Ledere i akademia er ganske samstemte i ønskene for det nye året.
Taliban forbyr kvinner å ta universitetsutdannelse Jenter og kvinner i Afghanistan nektes heretter å studere ved universiteter, opplyser Taliban-myndighetene i landet.
Borten Moe på tur til USA for å hente inspirasjon Politisk ledelse i Kunnskapsdepartementet er i USA for å hente inn mer kunnskap og andre perspektiver på utfordringer i universitets- og høgskolesektoren.
Vil ha innspill på om kravene for å bli universitet er for strenge En ekspertgruppe vurderer om det er for rigide krav for å bli universitet og ber om innspill fra universiteter og høgskoler.
Er det rart at barn og unge skaper engasjement blant studentene? Vi ber om at dere slutter å bruke oss proffer, hvordan vi har det og har blitt behandlet, som argumenter for å få kunnskap fra barn og unge vekk fra undervisning og pensum.
Fra høgskole til universitet: - Det må være rom for å mene og bli hørt En leder står i fare for å miste respekt hvis hen ikke forvalter tilliten til fagansattes kompetanse på en god måte, skriver Wenche Bekken om overgangen fra høgskole til universitet.
Nordnorsk ungdom har godt av å reise sørover, sa politiker. Nå har det vært universitet i Tromsø i 50 år Det var kamp om å få universitet, så kamp om plassering. Men i 1972 kom de første studentene til Universitetet i Tromsø. Noen av dem som kom de første årene, reiste aldri sørover igjen.
50 millioner kroner mer i forskningsmidler Forskingsrådet får 50 millioner ekstra i revidert nasjonalbudsjett til RES-EU.
Norges minste og beste universitet: Ufikk Vi søker Kunnskapsdepartementet om å bli Universitet for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk: Ufikk.
Akademisk frihet kan være ubehagelig «Den akademiske institusjonen blir en trussel når dens ledere, akademiske kollegaer eller studenter innskrenker den enkeltes frihet.»
Press mot Universitetet på Island om å avvikle spillmaskinene sine Universitetet på Island tjener millioner i driftsmidler gjennom sitt egne lotteri. Nå ønsker flere å forby spillmaskiner for å minske spillavhengigheten i landet.
Varslingssak ryster universitet i Marokko Fem professorer ved samme universitet er nå tiltalt for å ha presset kvinnelige studenter til å bytte seksuelle tjenester mot bedre karakterer.
Vi krever mer autonomi og kollegial styring ved Universitetet i Sørøst — Universitetet i Sørøst-Norge lever knapt opp til ideen om et universitet, skriver fire vitenskapelig ansatte.
Nye tiltak: Studentene ønskes velkommen tilbake Blandede reaksjoner på lettelser i koronatiltak: — Går ikke langt nok, mener rektor Klaus Mohn. Studentene hadde også forventet mer.
USN – et universitet eller polyteknisk høgskole? Universitetet i Sørøst-Norge (USN) vektlegger teknologimangfold mens de humanistiske og samfunnsvitenskapelige miljøenes betydning marginaliseres, skriver professor Jan Ove Tangen.
Forskningens framtid ved USN Universitetsledelsen ved Universitetet i Sørøst-Norge deltar ikke i noen krig mot grunnforskningen.
Ny styreleiar for Høyskolen Kristiania: — Vi skal vere ein stor og viktig aktør Det viktigaste er å bidra til målet om å bli universitet. Men når dette kan skje, veit ikkje Høyskolen Kristianias nye styreleiar, Kyrre Lekve.
«OsloMet tilbyr oss ikke det vi forventer av et universitet» Student Sofie Martesdatter Granberg har høye forventninger til OsloMet, men universitetet leverer verken akademisk eller fysisk, mener hun.
Universitetet i Stavanger og NTNU med lik plassering Universitetet i Stavanger debuterer på ranking med å bli plassert i samme kategori som NTNU. UiT holder seg fortsatt foran begge.
Taliban vil skille kvinner og menn i utdanningen Nye læreplaner med mer religion og adskilte klasser for kvinner og menn, kan bli en del av høyere utdanning i Afghanistan, ifølge Taliban.
Universitetslivet satt på spissen i ny Netflix-serie Khronos lesere vil nok kjenne seg igjen i noen av situasjonene i dramakomedien om forviklinger på universitetet.
Inngår i et mønster hvor behandlingen av studenter, stipendiater og ansatte fremstår respektløs og uprofesjonell Hvilken plan B har Nord universitet for sine 60 doktorgradsstudenter på det nedleggingstruede studiet?
«McKinsey-stalinisme» i akademia Nå er vi kommet langt i å forme universitetet etter siste skrik på kapitalismens evolusjonsstige: Plattformøkonomien.
Zoom i bilen og fyr på peisen. Slik styrer dei no, direktørane. Zoom i bilen og fyr på peisen. Slik styrer dei no, direktørane.
Har vedtatt å gå videre med universitetsplaner Styret ved VID har vedtatt å jobbe for at den kristne, vitenskapelige høgskolen skal bli universitet.
Det liberalt uavhengige universitet er under angrep, nå også i Norge Universitetet er i Norge en samfunnsinstitusjon med synkende anseelse som stadig flere ønsker seg en andel i, skriver Rune Slagstad i ti teser om universitet- og høgskolesektoren.
Så mye tjener direktørene — Jeg tror ikke det først og fremst handler om offentlig eller privat, sier direktøren som troner soleklart øverst på lønnstoppen. Hun jobber i det private.
Tenk radikalt nytt: Hold åpent hele døgnet! Uvanlige tider krever uvanlige løsninger. Landets universiteter og høgskoler bør tenke radikalt nytt. Jo før, jo heller, skriver Tove Lie.
Mer enn bare hva man skal bli Hvis vi måler verdi ut fra nytte og suksess i arbeidslivet, står vi på bar bakke hver gang det av en eller annen grunn kollapser, skriver Torbjørn Olseth.
Hva slags kunnskap gir «ansettbare» kandidater? At «ansettbarhet» bør bli et kriterium for en del av finansieringen av forstår jeg ikke, skriver Steffen Handal i Utdanningsforbundet.
Universitet og høyskoler tilgjengelig for alle Fellesskapet betaler for kunnskapen som ligger i høyere utdanning. — Den må ut til alle som søker ny lærdom, sier utdanningsminister Henrik Asheim.
Klart for krangel om finansiering Ingenting splitter universitets- og høgskolesektoren mer enn finansiering. Nå er det på 'an igjen. Krydret med relevans.
Den akademiske friheten skal beskyttes Institusjonenes ansvar for å fremme og verne om akademisk frihet, foreslås nå og også omfatte ansvar for den enkelte ansatte som benytter denne friheten. Dette er både riktig og viktig, skriver rektor Svein Stølen.
Høgskole skal bruke inntil 50 nye mill. på å bli universitet Høgskulen på Vestlandet vil bli universitet i 2023 og styret bevilger mer penger for å oppfylle ambisjonen.
Universitetsansatte vil tilbake til kontoret sitt Professor Nils Chr. Stenseth skjønner ikke hvorfor barnehage- og skolelærere får komme tilbake på jobb, mens universitetsansatte må holde seg hjemme.
75 år siden forrige gang universitetene var stengt. Flere likheter, sier historiker. Historiker Jorunn Sem Fure ser flere likheter mellom dagens unntakstilstand og forrige gang universitetene var stengt.
Universitetet betalte to millioner kroner i løsepenger etter å ha blitt utsatt for datangrep Cyberangrep. Universitetet i Maastricht i Nederland betalte 30 bitcoins til utpressere etter et omfattende cyberangrep. — Et djevelsk dilemma, sier visepresident i universitetsstyret.
Er Universitetet i Sørøst-Norge et universitet? Demokrati. Hvor mange av universitetene våre kan med rette smykke seg med tittelen de bærer? Er Universitetet i Sørøst-Norge (USN) et universitet, spør USN-professor Peter Fjågesund.
Davos: Ni milliarder kroner til et nytt globalt universitetsnettverk Prosjekt. Open Society University Network (OSUN) er navnet på den ungarskfødte milliardærens nye universitetsprosjekt. George Soros (89) ber flere filantroper om å bidra.
Humaniora forsvinner fra OsloMet Universitet. OsloMet har alle muligheter til å virkelig stadfeste seg som universitet. Isteden ser det ut som om de ønsker å utvanne det lille tilbudet innenfor humaniora de hadde, skriver Camilla Holm.
Opprop fra norske forskere: Maner til solidaritet med indiske universiteter Åpent brev. Norske forskere uttrykker «solidaritet med ansatte og studenter ved indiske universiteter» etter et voldelig angrep mot et universitet sist søndag. Det er grunn til å være bekymret for hva som kommer til å skje i tiden fremover, advarer professor Alf Gunvald Nilsen.
Skuffelse i regionen over at Innlandet fikk «ikke godkjent» som universitet Universitet. Fylkesordfører i Innlandet, Even Aleksander Hagen, er fryktelig skuffet over at Høgskolen i Innlandet har fått tommel ned for universitetssøknaden og sier at de trenger universitetet.
Frykt for et «nytt Nord» i Innlandet? Kommentar. Dersom universitetssøknaden til Høgskolen i Innlandet er blitt sett på med strengere øyne enn tidligere søknader, så er ikke det bra, skriver redaktør Tove Lie.
Tommel ned for Høgskolen i Innlandets universitetssøknad Godkjenning. Den sakkyndige komiteen i Nokut, som har behandlet universitetssøknaden fra Høgskolen i Innlandet (HINN), har konkludert med at høgskolen ikke oppfyller alle nødvendige krav for å bli universitet.
Vi trenger et nytt høgskolesystem Utdanning. Høgskolene ble opprettet som et yrkesrettet alternativ til universitetene. Hva gjør vi nå som høgskolene er blitt universiteter, spør Per Nyborg.
Vedtok budsjett med realnedgang Styremøte. Budsjettet for Høgskulen på Vestlandet ble vedtatt av styret. Men med bønn om mer informasjon før revidert budsjett skal behandles til våren.
Forskning på ulydige akademikere: Gjør passiv motstand mot systemet Akademikere. De har gjemmekontor, spiller dumme og gir blaffen. Norske akademikere gjør stille motstand mot både system og ledelse.
Rektorlønn og midler utenfor rammen på styremøte i Innlandet Direkte. Styret ved Høgskolen i Innlandet skal vurdere lønnen til rektor Kathrine Skretting og diskutere hvor mye de vil be om utenom budsjettrammen i 2021. Følge møtet direkte her fra kl 10.
På besøk for å vurdere om Innlandet kan bli universitet Universitet. Nokuts sakkyndige som vurderer universitetssøknaden besøker Høgskolen i Innlandet mandag og tirsdag.
Sudan: Avgjørende avtale signert mellom protestbevegelsen og militærjuntaen Sudan. Onsdag 17. juli ble avtalen om at et sivilt styre etterhvert vil overta Sudan, signert av både militærjuntaen og protestbevegelsen. I spissen for demonstrasjonene har den 22 år gamle arkitektstudenten Alaa Salah stått.
Høgskolene som forsvant Fusjoner. Hullene etter høgskolene må fylles med nye utdanningstilbud, skriver Per Nyborg, tidligere ekspedisjonssjef i Kultur- og vitenskapsdepartementet.
Fordelen med mindre studiesteder er åpenbar Studievalg. Til og med caffe latten er rimeligere i småbyen, skriver professor ved Nord universitet, Hilde Gunn Slottemo, som ikke forstår hvorfor studentene helst søker seg til studier i de større byene.
Vi kan ikke forby alt vi ikke liker Akademisk frihet. Det er med stor uro vi registrerer at noen av verdens mest respekterte læresteder lar seg presse av krenkede studenter og ansatte til å bryte med universitetenes grunnleggende verdier, skriver rektor på Universitetet i Oslo, Svein Stølen. Han tar avstand fra en slik utvikling.
Reagerer på «sleivspark» fra Stjernø Akkreditering. Mjøsutvalgets kriterier med krav om fire doktorgrader for å bli universitet, var ingen skreddersøm for Agder og Stavanger, skriver tidligere rektor i Agder, Knut Brautaset. Han reagerer på «sleivspark» fra Steinar Stjernø i saken.
Krumsvik på Kristiania: Vi har perfekt match med Moser på VID Fusjon for universitet. Rektor ved Høgskolen Kristiania er begeistret for at rektor Ingunn Moser signaliserer at VID vitenskapelige høgskole vil bli universitet. — Vi er en perfekt match, sier Krumsvik. — Så hyggelig, vi må snakke sammen, sier Moser.
En fordums høgskolemodell gjør Nord universitet irrelevant Å sette seg i en tidsmaskin med kurs for en fordums høgskolemodell er den sikreste måten å sørge for at Nord universitet blir irrelevant, skriver Lars Hovdan Molden.
Liten drahjelp på veien mot universitetsstatus Statsbudsjettet 2019. Ingen av de to høgskolene som jobber for å bli universitet fikk nye stipendiatstillinger på statsbudsjettet. Det gjør veien mot universitet mer krevende.
OsloMet vil bruke 10 millioner på nye nettsider Universitet. OsloMet vil bruke rundt 10 millioner kroner på nye nettsider som ikke vil være helt ferdige før i 2020. Fortsatt er det hioa.no som gjelder på nett.
Det kommer noe godt fra høyskolene Studiestart. Vi er kanskje kommet til et punkt der gamle universiteter bør være villige til å se om det kan komme noe godt fra høyskolene, skriver rektor Arne Krumsvik og utfordrer U5-fraksjonen i akademia.
Skal lære å vurdere teknologiens rolle i samfunnet Tech.phil. Universitetslektor Anthony Giannoumis ved OsloMet står for piloten på det nye universitetets alternativ til ex.phil: — Tech. phil er den naturlige utviklingen til ex.phil.
Over 1000 påmeldte til omstridt universitetsmarkering i Sørøst Ny status-fest. Rundt halvparten av de inviterte - 1050 personer - har takket ja til å komme på den omstridte markeringen av universitetsstatus i Sørøst fredag. Ledelsen tillater ikke alternative markeringer.
Innlandet sender utkast til universitetssøknad 15.mai Universitet. Høgskolen i Innlandet er på vei mot å bli Norges 11. universitet. 15. mai sender høgskolen fra seg første utkast til universitetssøknad.
Norge har fått sitt tiende universitet Nytt universitet. Fredag fikk Norge sitt tiende universitet, da Kongen i statsråd bestemte at Høgskolen i Sørøst-Norge blir til Universitetet i Sørøst-Norge.
Hemmeligstempler rapport om Kjeller-alternativet Flytting. OsloMet ble pålagt å utrede å bli på Kjeller, i stedet for å flytte til Lillestrøm sentrum. Departementet hemmeligstempler utredningen og OsloMet behandler saken bak lukkede dører.
Ber styret vurdere aviseierskap Styre. Ved Universitetet i Bergen skal styret blant annet behandle rapporten om internklinikkene i psykologi og vurdere om de vil gå inn på eiersiden i Khrono. Følg møtet her.
Husebekk: Det må tas hensyn til at landets universiteter er forskjellige Struktur. Kunnskapsdepartementet kan ikke lenger ha samme forventninger til alle landets universiteter, sier rektor Anne Husebekk i Tromsø og etterlyser debatt om konsekvensene av å legge ned mange høgskoler.
Protester mot planlagt fest for å feire universitetsstatus i Sørøst Omstridt feiring. Høgskolen i Sørøst-Norge invitererer samarbeidspartnere og sine 1600 ansatte til stormarkering av universitetsstatus i juni. Flere ansatte vil boikotte festen fordi den holdes på konferansestedet til Smiths venner i Vestfold.
Universitetssatsinga svikter praktisk kunnskap Universitet. Statusforskjellen mellom målbar og erfaringsbasert kunnskap er eit av dei største problema innafor heile utdanningssektoren, skriv Sigurd Haga.
OsloMet-ledelsen får krass kritikk for å endre planer om Ph.D-satsing Ph.D-krangel. «Et slag i trynet» og «brutal og på grensen til maktmisbruk» er uttrykk som brukes etter at rektoratet på OsloMet har stoppet planene om et Ph.D-program som har vært under utvikling i flere år.
Om velgrunna og forfeila «akademisering» Universitet. Når vi no vender blikket frå kva universitet vi skal bli, til kva universitet vi skal vere, er det ein del diskusjonar vi bør legge bak oss, skriv Oddgeir Osland, og nemner mellom anna krav om tellekantar og førstekompetanse.
OsloMet: Hvor kult er egentlig gult? Gul debatt. Er gult kult, eller ikke? Meningene er delte og ironien sitter løst i kommentarfeltene etter at fagforeninger ved OsloMet advarer mot gul farge i logoen.
Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform Kompetansereform. Jeg tror tiden er inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, skriver UiT-rektor Anne Husebekk, og sier universitetene må være sentrale i ny kompetansereform.
Språkrådet mener at navnet skal skrives Oslomet Navn. Språkrådet råder alle som spør til å skrive navnet på Oslos nyeste universitet «Oslomet», fordi «OsloMet» bryter med norsk rettskriving.
Måtte forklare seg om flercampus Høgskolen i Sørøst-Norge har åtte campuser. Rektor Petter Aasen må forklare hvordan dette fungerer, før NOKUT vil si ja til universitetssøknaden.
Ønsket velkommen til OsloMet OsloMet. Oslo og Akershus sitt nyeste universitet ble feiret med lovord, gratulasjoner og kakao.
— Velkommen i klubben Reaksjoner. UiO-rektor Svein Stølen mener OsloMet vil fungere godt som merkevare for det nye universitetet. — Utrolig spennende, sier NMBU-rektor og leder for Universitets- og høgskolerådet, Mari Sundli Tveit.
Et nytt universitet Nytt universitet. I dag har det hendt noe som ikke har skjedd på 207 år. Stor-Oslo har fått et nytt universitet, skriver rykende fersk universitetsrektor Curt Rice ved OsloMet - Storbyuniversitetet.
Språkdirektøren ber Isaksen avvise OsloMet-navnet Ordkrig. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen må si i nei til navnet OsloMet, skriver språkdirektør Åse Wetås i et brev til departementet. Rektor Curt Rice mener Språkrådets innblanding er uheldig og utidig.
Ei unik moglegheit for norsk i akademia Språk. Rektoratet ved HiOA må oppmode sine tilsette og framtidige forskarar om å publisere og skrive på norsk, enten det er fagartiklar eller fagbøker, skriv Karl Peder Mork, leiar i Studentmållaget i Oslo.
Ber om mer demokrati i innspurten Navn. At styret skulle gå inn for et navn som ikke får større anerkjennelse og skaper mer begeistring internt og eksternt, kan vi ikke forstå, skriver en gruppe HiOA-ansatte om navneforslaget OsloMet dersom høgskolen blir universitet.
HiOA blir universitet fra høsten 2018 Universitet. NOKUT sier ja til at Høgskolen i Oslo og Akershus kan bli universitet. Departementet bekrefter at det sannsynligvis blir før høsten 2018.
Foreslår å bruke 15 millioner til skilt og markedsføring av OsloMet Universitet. Høgskolen i Oslo og Akershus vil bruke 15 millioner kroner på nye navneskilt og til å profilere seg som universitet.
Høgskolens kronglete vei til et universitetsnavn Navne-thriller. Budsjettet for navneprosessen er overskredet med flere hundre tusen, over 200 navn har vært vurdert og over 40 domener har vært kjøpt opp. Her har du den kronglete historien - steg for steg.
OsloMet - det nye universitetet Navnevalg. Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, har bestemt seg. Han foreslår at høgskolestyret og Kunnskapsdepartementet godkjenner navnet på Oslos neste universitet til: OsloMet - Storbyuniversitetet.
Styret usikre på «OsloMet» Navnevalg. Mållaget kaller universitetsnavnet OsloMet for «jåleri» og Språkrådet mener det er dårlig navn. Mange er skeptiske til HiOA-rektor Curt Rice sitt forslag til navn på det nye universitetet i Oslo. Men få har noe bedre å komme med.
Tidligere rektorer skeptiske til OsloMet Universitet. Allerede for 10 år siden ble det vedtatt å jobbe for et nytt universitet i Oslo. Fem tidligere rektorer er fornøyd nå, når det kan bli en realitet. Men navnet OsloMet? Nei takk.
Aasen tålmodig på Sørøst Høgskolen i Sørøst-Norge sin søknad om å bli universitet er forsinket: Den sakkyndige komitéen ville vite mer om høgskolens mange campus. Rektor Aasen er overrasket.
Internasjonalisering krever integrering En må sikre at ønsket om internasjonalisering ikke overskygger samfunnsoppdraget, sier innleggsforfatterne, som mener universiteter og høgskoler i Norge må bli bedre på å integrere utenlandske ansatte.
Et universitet for fremtiden Vi bygger et universitet for fremtiden, for å møte samfunnets behov for forskningsbasert kunnskap og høyt kvalifiserte yrkesutøvere, skriver rektor Curt Rice, rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Skal vurdere om HiOA får ny status som universitet Staffan Edén føler seg godt mottatt på Høgskolen i Oslo og Akershus. Han leder arbeidet med å vurdere om høgskolen skal få ny status som universitet.
Høyskoler på randen av universitetsstatus Å søke universitetsstatus er å skyte mot et bevegelig mål. Søknadene preges av dobbeltkommunikasjon, mener professor Fredrik Thue.
På besøk for å vurdere Sørøst som universitet Høgskolen i Sørøst-Norge har kommet et skritt nærmere å bli universitet. Komitéen som skal vurdere om høgskolen er god nok til å bli universitet er på besøk torsdag og fredag.
Frykter ulik behandling av universitetssøknader Professor Steinar Stjernø er bekymret for om universitetssøknadene fra Høgskolen i Oslo og Akershus og Høgskolen i Sørøst-Norge får likeverdig vurdering. Søknadene er for tiden til behandling i hver sin sakkyndige komité.
12 tips til ferske studenter Tenk på studiene som en jobb. Lag deg konkrete leseplaner. Dropp «multitasking». Det er noen av rådene professor Frode Svartdal ved UiT Norges arktiske universitet kommer med til ferske studenter.
Krever bedre prognoser over antall disputaser Bare to doktorgradsstudenter disputerte ved Høgskolen i Oslo og Akershus i første tertial, mens prognosen for hele året er 40. Rektor Curt Rice synes det er meget beklagelig at prognosene fra fakulteter og sentre er så dårlige.
Klart for å vurdere to universitetssøknader En dansk og en svensk professor skal lede arbeidet med å finne ut om Høgskolen i Sørøst-Norge og Høgskolen i Oslo og Akershus har høy nok kvalitet til å kunne bli universiteter.
Misnøye med forsinket universitetsprosess Rektorene på Høgskolen i Sørøst-Norge og Høgskolen i Oslo og Akershus er misfornøyde med tempoet deres søknader om å blir universitet blir behandlet i. NOKUT mener de har jobbet langt raskere enn normalt i slike saker.
HiOA bør tørre å satse på by Noen må ta byen og alle oss som bor og jobber der på alvor. Akkurat nå er den jobben ledig, skriver instituttdirektør Hilde Lorentzen og forskningssjef Geir Heierstad ved NIBR.
Møter motstand mot storbyuniversitetet Rektor Curt Rice ønsker seg storbyprofil på Høgskolen i Oslo og Akershus som universitet, men verken styremedlemmer eller fakultetene er helt med på notene. Senter for profesjonsstudier, studentene og prorektor for forskning er mer positive.
OsloMet - rektors favoritt Høgskolen i Oslo og Akershus har brukt rundt 800.000 kroner på konsulenter for å finne ut hva høgskolen skal hete hvis den en dag blir universitet. Ledelsen blir ikke enige om navnet. Og Språkrådet sier nei til rektors favoritt.
Manglende fagdebatt om universitetssatsingen Det er slike tatt-for-gittheter, som alle er enige i, som har preget de ovenfra- og utenfrastyrte strukturendringene som er i ferd med å omforme hele utdanningssektoren, mener Sigurd Haga i dette innlegget.
Sørøst nummer to i køen for å bli nytt universitet En uke etter Høgskolen i Oslo og Akershus har konkurrenten i Sørøst også fått levert inn sin søknad om å bli universitet.
— Mye ufortjent kritikk til barnevern og sosialt arbeid Instituttleder Nicole Hennum jobber med å styrke utdanningene i barnevern og sosialt arbeid på Høgskolen i Oslo og Akershus, men mener at de blir utsatt for mye ufortjent kritikk.
Først i køen for å bli universitet Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, leverte i dag universitetssøknaden sin til NOKUT. Høgskolene i Sørøst-Norge, Innlandet og Vestlandet kommer etter hvert - i den rekkefølgen.
Klare for å bli universitet? Hvordan går det egentlig med universitetssatsingen til Høgskulen på Vestlandet (HVL)? Hva vil man, og er HVL egentlig klare for å bli universitet, spør professor Åge Garnes i dette innlegget.
NTNU-rektor Bovim vil ikke lede et politisk universitet Han smeller til mot Trump, kritiserer Israel og ber sine ansatte om å delta i valgkampen. Men Gunnar Bovim vil verken være en «politisk figur» eller lede et politisk universitet.
Universitet til studentenes beste HiOA skal bli universitet for å levere enda bedre kvalitet på kunnskapen vi overfører til studentene våre, arbeidslivet og samfunnet for øvrig, skriver rektor Curt Rice.
HiOA snart universitet Styremedlem ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Bjørn Smestad, mener at høgskolen er på god vei mot å bli universitet.
Ønsker ikke at landets største høgskole skal bli universitet Professor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Elisabeth Gording Stang, er bekymret for konsekvensene av universitets-jaget for høgskolens studenter.
«Studentene vil lide mest under fusjonsfeberen» Universitetsjaget går utover studentene, og Høgskolen i Oslo og Akershus står i fare for å gå fra å være en A-høgskole til å bli et B-universitet, skriver professor dr. jur, Elisabeth Gording Stang i denne kronikken.
Må heve kvaliteten på flaggskip-utdanningene For dårlig kvalitet på de to største utdanningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus, lærer- og sykepleieutdanningene, er en hovedutfordring når høgskolen skal bli universitet, mener rektor Curt Rice.
Rektor Rice fikk ja fra styret til å sende universitetssøknaden Et enstemmig styre ved Høgskolen i Oslo og Akershus vedtok tirsdag å sende søknad om å bli akkreditert som universitet. — En historisk dag, sa rektor Curt Rice.
Ny strategi med «fake news» I fire fiktive intervjuer forteller rektor Curt Rice hva slags universitet Høgskolen i Oslo og Akershus kan ha blitt i en tenkt framtid - 2024.
Mener å ha høy internasjonal kvalitet Rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus påberoper seg å være på nivå med NTNU og Universitetet i Oslo og dermed være kvalifisert som Norges neste universitet.
Nyeste artikler
Slår et slag for forskningsopphold i Europa
Khrono er kunnskapssektorens egen bråkmaker
Varm og utfordrende julefortelling
Sylvi Listhaug er blant studentenes statsministerfavoritter. Men helst vil de ha Jonas
— Foreleserne må vokte seg mer for hva de sier
Mest lest
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord