Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge håper også på positivt svar på sin universitetssøknad. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Aasen tålmodig på Sørøst

Høgskolen i Sørøst-Norge sin søknad om å bli universitet er forsinket: Den sakkyndige komitéen ville vite mer om høgskolens mange campus. Rektor Aasen er overrasket.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetssøknaden til Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) er ikke like nært mål som Høgskolen i Oslo og Akershus’.

Rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Petter Aasen, sier til Khrono at de fremdeles er i en prosess da de fikk flere spørsmål fra den sakkyndige komitéen om HSNs flercampusmodell - noe som overrasket Aasen.

HSN har en mye mer komplisert organisasjon enn HiOA har, og jeg har forståelse for at komitéen ønsker mer innsikt - selv om jeg trodde vi hadde skrevet mye om organiseringen i søknaden.

Handler ikke om å kutte studiesteder

Han forteller at komitéen vil ha utdypet hvordan man følger opp en del problemstillinger knyttet til HSNs åtte studiesteder.

Jeg er veldig glad på HiOAs vegne, og på profesjonene HiOA utdanner til sine vegne.

Petter Aasen

— Handler det om å kutte noen studiesteder?

— Nei, sakkyndige komitéer har ikke mandat til å styre institusjonene, organisasjonsmodell er styrenes ansvar i vår sektor. Det dreier seg heller om spørsmål knyttet til organisasjonsmodellen.

— Hvordan ser fremdriften ut etter at dere leverer ny dokumentasjon innen 10.  januar?

— Vi leverer ny dokumentasjon, og videre arbeid i komitéen er det NOKUT som styrer. Jeg har stor tro på at NOKUT styrer på en smidig og effektiv måte slik Stortinget har bestilt. Så vi forventer endelig rapport relativt raskt etter det.

Tålmodig

Curt Rice på HiOA satser på å starte det akademiske året i august 2018 som universitet. Aasen vil ikke være fullt så presis.

— Jeg har vært rektor i 10 år nå i høst, på tre forskjellige institusjoner. Ambisjonen min har vært å bidra til å løfte kvaliteten innen forsknings- og utdanningsområdene til mine institusjoner, og da må man være litt tålmodig, sier han, og fortsetter:

— Jeg forventer en avklaring i løpet av ettervinteren eller våren.

Glad på HiOAs vegne

Komitéen leverer sin innstilling etter at HSN har besvart disse siste spørsmålene, en innstilling som for HiOA sin del var positiv. Deretter skal NOKUT-styret behandle søknaden, og så gjenstår det at kunnskapsministeren legger det frem for kongen i statsråd.

— Vi er opptatt av å oppklare misforståelser og sikre nødvendig dokumentasjon, slik at de kan ferdigstille og fatte endelig beslutning, sier Aasen, og legger til:

— Jeg håper på samme konklusjon som for HiOA. Jeg er veldig glad på deres vegne, og på profesjonene HiOA utdanner til sine vegne. Dette er ikke bare bra for HiOA, dette er bra for landet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS