Følg Tilstandsrapporten direkte her

Landets universitets- og høgskoletopper er samlet på Universitetet i Oslo for å diskutere tilstanden i høyere utdanning og forskning i dag. Debatten kan du følge direkte her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilstandsrapporten er Kunnskapsdepartementets årlige oversikt og vurdering av tilstanden i både statlige og private høyere utdanningsinstitusjoner. 

Både denne rapporten og forskningsbarometeret legges fram på en konferanse på Universitetet i Oslo i dag. Framleggingen startet 09.00, med innledning av kunnskapsminister Torbjørn Røes Isaksen, der han både la stor vekt på alt som var bra i høyere utdanning og hva som kan bli bedre. 

Fra kl. 10-12 diskuteres det helseforskning: «Hva skal til for at for at fagfolk bruker resultatene og for at befolkningen får nytte av dem»? Med blant annet HiOA-dekan Gro Jamtvedt, NTNU-rektor Gunnar Bovim og Kjetil Widerberg, daglig leder i Oslo Cancer Cluster.

Fra kl 13-14 innleder statssekretær Bjørn Haugstad med «Er det typisk norsk å være middelmådig»? Her vil det være forberedte innlegg fra Dag Rune Olsen, rektor Universitetet i Bergen, Therese Eia Lerøen, leder Norsk studentorganisasjon  og Shahzad Rana, styremedlem Høgskolen i Oslo og Akershus.

Her er fullstendig oversikt over dagens program. 

Følg konferansen direkte her:

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS