Tromsø Museum - Universitetsmuseet holder til på fire steder i dag, men skal samles i sentrum i et nytt bygg. Foto: Randi Solhaug/UiT

Dansker skal tegne nytt museum i Tromsø

Museum. Et dansk arkitektfirma skal utvikle det nye universitetsmuseet i Troms, med hjelp fra lokale arkitekter.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetsmuseet i Tromsø er i dag på fire steder men skal nå samles i sentrum av byen.

Statsbygg valgt prosjekteringsgruppe og danske Henning Larsen Architects har vunnet konkurransen, der det i alt deltok 10 grupper.

Med seg har de lokale Borealis Arkitekter, samt COWI, SLA og Expology, skriver uit.no.

Jeg er glad for beslutningen, og jeg tror universitetsmuseet kommet til å bli et vakkert og funksjonelt bygg.

Anne Husebekk

— Gruppen vil se på ulike løsningsalternativer. De vil jobbe tett med UiT Norges arktiske universitet, som eier museet. De fysiske rammene for museet skal avklares i en egen reguleringsprosess der vi som forslagstiller vil ha en tett dialog med Tromsø kommune, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg til uit.no.

Henning Larsen står blant annet bak konserthuset Harpa i Reykjavik, Umeå kunstmuseum og Mosegaard museum i Aarhus. Firmaet er involvert i en rekke store byggeprosjekter verden over og har tegnet det nye veterinærbygget på Campus Ås, et av Statsbyggs største byggeprosjekter.

— Jeg er glad for beslutningen, og jeg tror universitetsmuseet kommet til å bli et vakkert og funksjonelt bygg, sier rektor Anne Husebekk.

Det planlagte museet vil bli på maksimalt 19.700 kvadratmeter og kostnadsrammen er på om lag 1,5 milliarder kroner, skriver uit.no

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS