Det er Knut Anders Sørum som kan kalle seg Norges ultimate entertainer 2016 - HiOA-student Nicoline Berg Kaasin ble en svært god nr. 2

HiOA-student en god nr. 2 i NRKs Stjernekamp

HiOA-student Nicoline Berg Kaasin har i to måneder forsøkt å kombinere økonomistudier med å forberede seg til nye dyster i Stjernekamp. Lørdag var det finale der Knut Anders Sørum trakk det lengste strået.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fornebu (Khrono): Høstens sesong i Stjernekamp er allerede historisk: For første gang var en mann med helt til slutt, etter at det har vært rene kvinnefinaler alle de fire foregående årene.

Og for første gang var det en mann som sto igjen som vinner. Totningen Knut Anders Sørum (40) trakk det lengste strået og kapret Stjernekamp-tittelen foran økonomistudent på Høgskolen i Oslo og Akershus, Nicoline Berg Kaasin (27) fra Bekkestua.

Stor stemning hele veien

Det var god og spent stemning i salen lenge før programmet var i gang lørdag kveld, og stor jubel i salen etter hver av Nicoline sine opptredener.

Hun sier til Khrono etterpå at hun vet ikke om det blir tilbake til hverdagen på mandag. Hun tar en dag av gangen, og lørdag skulle det først og fremst feires.

— Jeg er kjempefornøyd med egen innsats, og at jeg kunne ikke gjort det noe bedre enn det jeg fikk til i kveld, sier hun til Khrono rett etter at resultatet av finalen var offentliggjort.

— Det gjør ingenting å tape for Knut Anders, han er en kjempegod artist, legger Nicoline til.

Aldri i faresonen

Som de to eneste deltakerne har verken Nicoline eller Knut Anders vært blant de tre med færrest stemmer i noen av høstens ni programmer. Underveis har de fått bryne seg på hele 12 ulike sjangre, skriver NRK i sin presseomtale.

Nicoline Berg Kaasin er til daglig også økonomistudent på Høgskolen i Oslo og Akershus, og hun har hele veien forsøkt å kombinere jobbingen opp mot disse programmene med forelesninger og  forberedelser til høstens eksamener.

Fikk uhemma skryt

Kaasin fikk med seg en stor porsjon skryt fra kveldens dommere, og hun sa da det var klart at Sørum vant, at det uansett hadde vært en eneste stor opptur for henne å delta i Stjernekamp.

Etter hiphop-framføringen til Kaasin sa ekspertene blant annet:

— Jeg er så imponert, Nicoline. Du gir alt, du er et monster når du kommer opp på scenen. Jeg tror vi ser store ting fra deg. Du gjør denne låta mye bedre enn Iggy. Ferdig snakka, sa fageksperten André Hadland, skriver NRK.

— Tenk at du sto i et hjørne og følte at du forsvant litt i lanseringen av Stjernekamp. Se det du gjør nå. Du gutser hundre prosent. Det var helt rått, sa den faste dommeren Mona B. Riise.

I kveld fikk du se…

I finalen hadde hver av dem valgt seg ett høydepunkt som de framførte om igjen. I tillegg sang de en låt fra eget repertoar og til slutt en egenvalgt finalelåt.

Her er låtene Stjernekamp-finalistene framførte i kveld:

Nicoline Berg Kaasin

  • Reprise fra høstens Stjernekamp: Black Widow, fra sjangeren hiphop.
  • Egen låt: No Suitcase (2016 - Tekst/mel.: Simen Eriksrud, Espen Berg, Sinead Harnett)
  • Finalelåt: Ghost (Ella Henderson -2014)

Knut Anders Aamot

  • Reprise fra høstens Stjernekamp: Nessun Dorma fra sjangeren opera.
  • Egen låt: Bli ved deg (2013 - Norsk versjon: Knut Anders Sørum/ Orginaltittel: Stay With You (John Legend) av Dave Tozer, John Stephens
  • Finalelåt: Fix You/ Coldplay (2005)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS