null Foto: Ida Save

Reportasje i «Vårt lille land»

Resultatet av en eksamensoppgave blir reportasje på TV2 på søndag.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2013 lagde journalistikkstudentene Marie Roksund og Anne Sofie Mengaaen (bildet) en reportasje om Robert Haugen som ble lam som 20-åring. Så kjøpte TV2 ideen og råmaterialet. Resultatet sendes i tv-programmet «Vårt lille land» søndag 30. mars.

— Jeg hadde praksis i TV2-nyhetene og under lunsjen en dag havnet jeg tilfeldigvis ved siden av Kåre Skard som jobber i Vårt lille land-redaksjonen, forteller Mengaaen om hvordan TV2 fikk tak i historien deres.

Mengaaen fortalte at hun hadde skrevet om serien i eksamensoppgaven sin og om reportasjen hun og Roksund hadde laget. Deretter tok det ikke lang tid før hun fikk beskjed om at Vårt lille land ville lage en ny reportasje med utgangspunkt i ideen deres. Roksund og Mengaaen fikk til slutt solgt både idé og råmateriale til Vårt lille land.

Historien Vårt lille land-redaksjonen lot seg fascinere av, handler om Robert Haugen, en ung og lovende håndballspiller som ble lam da han falt ned fra et stillas i 2011. Både Mengaaen og Roksund er enige i at det er en viktig historie som kan røre mange.

— Jeg kan fortsatt grine når jeg ser reportasjen vi lagde, forteller Roksund.

Studentene har på forhånd fått sett Vårt lille land sin versjon av reportasjen og er veldig fornøyde med resultatet.

— Vi var spente på hvordan den nye reportasjen skulle bli, men heldigvis er det den samme fremstillingen, bare bedre fototeknikk, forteller studentene.

Roksund og Mengaaen jobber ved siden av studiene med nyheter i henholdsvis NRK og TV2, men begge ønsker jobbe med feature en gang i fremtiden.

— Vi er begge veldig glad i historiefortellingen, forteller Roksund.

— Sendt er glemt når det gjelder nyheter, mens en god featurereportasje er noe du husker, legger Mengaaen til.

Foto: Ida Save

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS