Ben David Normann tok hjem førsteplassen i Forsker Grand Prix til UiS og Stavanger. Nadia Hasnoui ledet finalen på studenthuset Driv i Tromsø. Foto: David Jensen / UiT

UiS-forsker Ben David Normann vant Forsker Grand Prix

Konkurranse. Ben David Normann kan kalle seg Norges beste forskningsformidler. Lørdag vant han den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix med formidling om verdensrommet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter delfinaler i Oslo, Tromsø, Trondheim, Bergen og Stavanger uka gjennom, som del av Forskningsdagene, sto ti unge forskere klar for å kjempe om tittelen «Norges beste forskningsformidler» under landsfinalen i Forsker Grand Prix på studenhuset Driv i Tromsø lørdag kveld.

Fakta

Finalistene i Forsker Grand Prix 2018

Oslo

  • Bjørg Jenny Engdahl, UiO
  • Frida Felicia Vennerød-Diesen, UiO

Stavanger

  • Ben David Normann, UiS
  • Ana Llopis Alvarez, UiS

Bergen

  • Marte Bygstad-Landro, VID Vitenskapelige høgskole
  • Frida Johanne Lundevall, UiB

Tromsø

  • Maria Olson, UiT
  • Tracy Munthali Lunde, UiT

Trondheim

  • Tina Louise Ringstad, NTNU
  • Anders Lorentzen Kolstad, NTNU

Fire knappe minutter var alt hver deltaker fikk til rådighet, for å overbevise publikum og dommerpanel om å stemme dem videre til superfinalen, konkurransens klimaks.

Tre i superfinale

Dit kom Tina Louise Ringstad og Ben David Normann fra henholdsvis NTNU og Universitetet i Stavanger (UiS), etter stemmerunder i salen.

Man trenger sånne som deg til å formidle at det er gøy å løse Einsteins ligninger.

Anders Hanneborg

Dommerpanelet benyttet muligheten til å sende et «wildcard» til superfinalen, og sendte også Frida Felicia Vennerød-Diesen fra Universitetet i Oslo til siste runde.

Etter en ry runde kjappe minutter med formidling var det Ben David Normann som gikk seirende ut til slutt, med sin formidling om forskning på verdensrommet.

— Man trenger sånne som deg til å formidle at det er gøy å løse Einsteins ligninger. I del to kom du med noe helt nytt, det er bra. Og så liker jeg at du avslørte at forskning egentlig er kvalifisert gjetning, sa fagdommer Anders Hanneborg.

Les Normanns egen presentasjon om sitt forskningsfelt hos UiS.

Forskning på verdensrommet

Normann jobber med doktorgrad ved Institutt for matematikk og fysikk, og fortalte fra scenen om hvordan universet har utvidet og utviklet seg fra bittesmå dimensjoner til dagens omfang.

Med tematikken han selv kalte «Hvordan i all verdensrommet» imponerte han både publikum og fagdommere i begge runder.

Normann reiser hjem til Stavanger med heder, ære, pokal og et reisegavekort på 20.000 kroner.

I dommerpanelet satt skuespiller Bernt Bjørn, programsjef Tone Lein i NRK Nord-Norge og områdedirektør Anders Hanneborg i Forskningsrådet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS