Uklart når Eikrem skal møte NTNU-ledelsen
NTNU. Øyvind Eikrem er innkalt til samtale med representanter fra NTNUs ledelse etter Filter Nyheters avsløring om hans angivelige hemmelige facebookprofil. Men det er uklart når møtet kan finne sted.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Saken er oppdatert.
Den siste tiden har det stormet rundt Eikrem, etter at Filter Nyheter skal ha avdekket at han har brukt anonyme Facebook-kontoer for å delta i fremmedfiendtlige debatter.
Eikrems instituttleder, Riina Kiik sa i forrige uke til Khrono at de kom til å invitere Eikrem til et møte for å «høre hans versjon av det som er kommet fram».
Adresseavisa skriver onsdag at møtet egentlig skulle vært gjennomført tirsdag, men at Eikrem ble forhindret. Etter det Adresseavisa kjenner til er det ikke fastsatt noe nytt tidspunkt.
Khrono har spurt Ida Munkeby om dette stemmer. Hun svarer følgende:
Vi har prøvd å fått til et møte. Dato og dag er litt flytende, og jeg vet ikke per nå når det blir.
Ida Munkeby
— Vi har prøvd å fått til et møte. Dato og dag er litt flytende, og jeg vet ikke per nå når det blir.
Munkeby kan i tillegg opplyse Khrono om at det fortsatt ikke er avklart hvem som skal være med på møtet, og at de vil bruke møtet til å undersøke påstandene.
— Hvis det stemmer at Eikrem står bak Facebook-profilene, hvor alvorlig er det?
— Det vil jeg ikke spekulere i, sier Munkeby.
Beredskapsmøter
Dekan Marit Reitan, organisasjonsdirektør Ida Munkeby, HR-sjef Arne Kr. Hestnes og instituttleder Riina Kiik har jevnlig denne uken såkalte «beredskapsmøter» om saken.
Instituttleder Riina Kiik meldte til Khrono tirsdag kveld at det ikke er noe dramatikk i disse møtene.
— I håndteringen av krevende og kompliserte saker så bruker vi av og til «å sette beredskap». Det betyr at man kaller sammen et team av folk med ulik ekspertise som planlegger hva som skal gjøres og utfører oppgavene. Akkurat i denne saken så har den relativt store medieinteressen gjort det ekstra nødvendig å samordne arbeidet mellom institutt, fakultet og NTNU sentralt, skriver Kiik til Khrono.
Les også: Advokat: Ikke avgjørende om ytringene er ulovlige eller ikke
Har fått mange spørsmål fra ansatte og studenter
Universitetavisa refererer til en melding fra Munkeby på NTNU sitt intranett, som Khrono også har fått oversendt.
Beskjeden starter med å vise til at det de siste dagene har vært flere medieoppslag om at rasistiske budskap skal ha blitt spredt via anonyme Facebook-kontoer som en av NTNUs ansatte beskyldes for å stå bak, og at ledelsen har fått mange spørsmål og henvendelser om saken fra ansatte og studenter.
«Medarbeideren er innkalt til et møte slik at han kan få forklare nærmere hva han vet om saken,» skriver organisasjonsdirektøren.
Videre understreker Munkeby at man må unngå forhåndsdømming inntil saken er ferdig undersøkt. Munkeby er klar på at alle som bruker sosiale medier må være klar over at fremmedfiendtlige og hatefulle ytringer kan rammes av straffeloven: «Dette gjelder også ytringer fremsatt på nett og i lukkede Facebook-grupper».
Munkeby skriver også dette på intranettet:
«Ifølge IKT-reglementet skal NTNUs IKT-infrastruktur bare benyttes til å understøtte aktiviteter som bidrar til å oppnå universitets formål, og det skal ikke brukes i strid med lov, forskrift eller NTNUs interne regler, eller på en måte som kan utsette NTNU for tap av omdømme».
Det blir også vist til NTNUs etiske retningslinjer som understreker det at alle ansatte skal et bevisst forhold til hvordan deres adferd på jobb og privat kan påvirke tilliten til NTNU.
Khrono har onsdag forsøkt å få en kommentar fra Øyvind Eikrem selv og instituttleder Riina Kiik, men fortsatt ikke klart dette.
(Saken er oppdatert kl. 16.10 etter at Khrono har sett den aktuelle beskjeden og 16.46 med kommentarer fra Munkeby. Den er videre oppdatert kl.17.08 med opplysninger om at NTNU «har satt beredskap»).
Nyeste artikler
Ni rektorjobber er ledige i 2025. Minst fire av dem skal velges
UiT-styret skal vedta forslag til ekstra satsinger i statsbudsjettet for 2026
Skolen er avhengig av ei god lærerutdanning på campus
Det er ikke uvanlig med obligatorisk samskriving. — Høres ut som et mareritt.
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor
Mest lest
Toppkandidat dumpa etter hemmeleg vurdering. — Det verste eg har sett
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor
Ansatte dekanens mann mens ansatte venter på å bli oppsagt. — Uelegant
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E
Arkivverket: Ikke ditt ansvar å passe på vitnemålet ditt