Direktør Roar Olsen har nå fått navnet Unit på Kunskapsdepartementets nye tjenesteorgan for IKT i forskning og høyere utdanning. Skjermdump: Regjeringen.no

Nytt direktorat har omsider fått navn

Fellestjenester. Over fire måneder etter opprettelsen har Kunnskapsdepartementets tjenesteorgan for IKT og fellestjenester i forskning og høyere utdanning fått navn.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye navnet er Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.

Fra 1. januar 2018 ble CERES, BIBSYS og en del av oppgavene til Uninett slått sammen til Tjenesteorganet, i påvente av nytt navn. I mellomtiden har eksempelvis nye nettsider stått på vent.

Vel fire måneder senere er det avgjort. Roar Olsen, ny direktør i det Kunnskapsdepartementet nå har kalt Unit, Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning, sier det er mye spennende på vei, og er glad for å få navnet på plass:

Vi er nå klar for å ta vår rolle fatt.

Roar Olsen

— Jeg er glad for at vi har fått et navn på plass, og jeg synes at vi har fått et fint navn. Vi er nå klar for å ta vår rolle fatt, sier Olsen, og fortsetter:

— Vi har også fått endelige vedtekter, og er godt igang med å forme hvordan vi skal ta denne oppgaven.

Les også: Tolv etater er berørt når Isaksen omorganiserer fra 1. januar 2018

Olsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Uninett, og var sterkt ønsket av Kunnskapsdepartementet som leder av den nye virksomheten. Han har tidligere hatt ledende stillinger i Direktoratet for e-helse og vært leder for Altinn.

Unit skal blant annet forvalte felles IKT-strategi, arkitektur og tjenester for universitets- og høgskolesektoren.

Les også: Skepsis mot felles administrativt it-system for alle

— Tjenesteorganet blir viktig for å realisere tiltakene i strukturmeldingen og for å følge opp regjeringens digitaliseringspolitikk. Vårt mål er at universiteter og høgskoler i enda større grad greier å utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap, sa daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i desember.

Prorektor for forskning på OsloMet, Morten Irgens, tvitret navnet på tirsdag, etter at det ble presentert på fremleggingen av Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2018 på mandag.

Fakta

Unit

«Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning» er navnet på Kunnskapsdepartementets nye tjenesteorgan.

Er et resultat av sammenslåingen av CERES, BIBSYS og en del av oppgavene fra Uninett AS.

Ble etablert 1. januar 2018.

Tjenesteorganet skal blant annet forvalte felles IKT-strategi, arkitektur og tjenester for universitets- og høgskolesektoren.

Ansvaret for å utøve eierstyring av Uninett vil også på sikt overføres til den nye virksomheten.

Hovedkontoret for tjenesteorganet er lagt til Trondheim.

Kilde: Uninett

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS