Bred front mot universitet

Arbeidslivets hovedorganisasjoner er på lag mot HiOAs universitetsplaner. LO-leder Gerd Kristiansen synes planene vitner om snobberi.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NOKUT-konferansen torsdag gikk LO-leder Gerd Kristiansen sterkt ut mot universitetsambisjonene.

— Må man bli universitet for å drive med forskning? Nei, mener jeg. Dette er snobberi, sa hun.

NHO sier nei

Også NHO-leder Kristin Skogen Lund synes det er en dårlig idé med flere universiteter, og mente at det er bedre å dyrke de små fremragende utdannings- og kompetansemiljøene, i stedet for å satse på flere breddeuniversiteter.

— Vi må skape et kompetansesystem som viser vei inn i yrker, og må heller yrkesrette mer, sa hun.

Skogen Lund har tidligere uttalt seg om HiOAs universitetsplaner til Khrono. Hun sa nylig:

— Vi har allerede sju universiteter i Norge. Vi trenger ikke først og fremst flere universiteter. HiOA er allerede den beste høgskolen i Norge og jeg synes man da heller skal fokusere på å bli veldig brilliant på noen fagområder enn på å prøve å bli universitet.

Dermed er arbeidslivets hovedorganisasjoner på lag mot HiOAs universitetsplaner. Samtidig har den nye regjeringen sagt tydelig fra at det er uaktuelt med flere universiteter før dagens struktur i høyere utdanning er evaluert.

Lagt på is

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var også på NOKUT-konferansen torsdag, og gjentok sitt budskap om at strukturen i sektoren må gjennomgås og evalueres før det eventuelt blir aktuelt med flere universiteter.

— Vi åpner for en stor diskusjon om hvilken struktur vi skal ha for å få best mulig kvalitet. Vi er opptatt av hvordan vi skal spisse og gjøre de fremragende enda bedre, samtidig som vi er veldig opptatt av hvilken kvalitet som møter den jevne student, sa han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS