Både Morten Irgens (i midten) og Nina Waaler søker ny periode som prorektorer for henholdsvis forskning og utdanning ved OsloMet. Her sammen med rektor Curt Rice på styremøte på Refsnes Gods for vel tre år siden. Rice har også søkt om fire nye år som rektor. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

25 vil bli prorektorer på OsloMet

Ansettelser. Både Nina Waaler og Morten Irgens vil fortsette som prorektorer ved OsloMet i fire år til, men begge får flere utfordrere. Se hele søkerlista her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da søknadsfristen for de to prorektorstillingene ved OsloMet gikk ut 7. oktober, sto det totalt 25 søkere på lista: 17 har søkt stilling som prorektor for forskning og utvikling, 8 har søkt om å bli prorektor for utdanning.

Fakta

Nye lederperioder OsloMet

Rektor Curt Rice (t.v. bildet) og prorektorene Nina Waaler og Morten Irgens utgjør OsloMets øverste ledelse.

Rice, Waaler og Irgens er ansatt i sine stillinger i perioden 2015-2019.

24. oktober vedtar styret ansettelse av rektor for ny periode 2019-2023.

Prorektorenes åremål går ut samtidig som rektors, og det gjør også åremålet til dekan Egil Trømborg ved Fakultet for teknologi, kunst og design.

Åremålet til dekanene ved Fakultet for samfunnsvitenskap og Fakultet for helsevitenskap utløper først 1. februar 2020.

Ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ble ny dekan, Sarah Paulson, ansatt fra 1. august i år.

Nina Waaler og Morten Irgens har vært prorektorer for henholdsvis utdanning og forskning siden 2015, og begge søker seg til en ny fireårsperiode fra 1. august 2019.

Waaler får blant annet en utfordrer i Margareth Eilifsen, studieprogramansvarlig ved Høgskulen på Vestlandet, mens Irgens utfordres av Per Morten Norheim-Martinsen, førsteamanuensis ved Forsvarets høgskole, og Hans Weinberger, mangeårig direktør ved Teknisk museum.

Waaler stortrives

Dagens prorektor for utdanning, Nina Waaler, er ikke i tvil om at hun ønsker en ny periode i jobben.

Det er fortsatt mye jeg kan tenke meg å jobbe med, for fire år er ikke så lang tid når det er snakk om store utviklingsoppgaver.

Nina Waaler

— Det aller viktigste er at jeg stortrives i jobben. Det er fortsatt mye jeg kan tenke meg å jobbe videre med, for fire år er ikke så lang tid når det er snakk om store utviklingsoppgaver, sier hun.

— Hva er det du ser som viktigst å jobbe med i neste periode?

— Det vil være å videreføre arbeidsoppgaver som vi har startet, blant annet innen digitalisering. Det handler om både digitalisering av verktøy, prosesser og vurderingsformer, og om å få digitalisering og teknologi inn i alle utdanningene våre, sier hun.

Tettere på arbeidslivet

Et annet område hun ønsker å jobbe videre med er etter- og videreutdanning, blant annet koblet opp mot studiesenteret.no, som OsloMet er deleier av og som er et nasjonalt nettverk for utdanning og livslang læring med cirka 40 studiesentre rundt i landet.

Prorektor for utdanning, Nina Waaler. Foto: Siri Ø. Eriksen

— Jeg vil også jobbe for å komme tettere på arbeidslivet, blant annet ved å utvikle samarbeid med bydelene i Oslo. Det er viktig og handler om å være relevante og ta samfunnsoppdraget på alvor. Og så synes jeg det er veldig gøy å være tett på studentene og utvikle samarbeidet med dem om studentvelferd og følge opp SHoT-undersøkelsen om studentenes helse og trivsel, sier hun.

— Har du lyst på jobben uavhengig av hvem som blir rektor?

— Ja, absolutt, sier Waaler.

Styret ved OsloMet skal ansette rektor for neste fireårsperiode 24. oktober. Khrono har tidligere omtalt at sittende rektor Curt Rice søker ny periode, og at han blant annet blir utfordret av viserektor for digitalisering ved Sveriges største tekniske universitet, KTH.

Irgens motivert av Rice

— Jeg søker på nytt fordi jeg mener dette er en av de mest spennende stillingene man kan ha i universitets- og høgskole-Norge, og at OsloMet er den mest spennende institusjonen, sier prorektor for forskning, Morten Irgens, til Khrono.

Han mener en sentral jobb for OsloMet i den kommende perioden blir å jobbe med rollen institusjonen har i Oslo-regionen med tanke på innovasjon, entreprenørskap, kunnskapsutvikling, og samarbeid med kommunen. På mer generelt nivå sier Irgens:

— Noe av det lille vi virkelig kan vite om årene foran oss, er at de blir utfordrende på fundamentale måter. Hvordan vi skal klare å levere best mulig kunnskap til samfunnet på best mulig måte, det er et oppdrag av så stor viktighet at det gir meg mye energi.

Prorektor for forskning, Morten Irgens. Foto: Siri Ø. Eriksen

— Trives du i jobben?

— Det er en forferdelig slitsom og veldig krevende jobb, men jeg trives utrolig godt.

— Har du lyst på jobben uavhengig av hvem som blir rektor?

— Jeg har veldig lyst på jobben i seg selv, men vil også legge til at jeg synes vi har en kjempebra situasjon i rektoratet. Vi skjønner hverandre «beingodt», og Curt (Rice red.mrk) gir meg frihet til at jeg skal levere på det som er mine styrker. Det motiverer meg at Curt har søkt fire nye år, så får vi se hva som skjer.

Søkere til prorektor for utdanning

Nina Waaler har 7 utfordrere til stillingen hun har i dag, blant dem flere internasjonale søkere.

Førstelektor Margareth Eilifsen ved Høgskulen på Vestlandet er en søkerne. Hun er også studieprogramansvarlig ved høgskolens Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett.

Søkerne, som gjengitt i offentlig søkerliste:

 • Dhir, Amandeep, 34 år, Espoo. Postdoctoral researcher
 • Eilifsen, Margareth, 48 år, Godvik. Studieprogramansvarlig
 • Irandoust, Manuchehr, 65 år, Mellbystrand. Professor
 • Klosowska, Wioletta, 43 år, Eidsvoll. Rektor
 • Martinez lestard, 56 år, City Bell.
 • Waaler, Nina, 58 år, Oslo. Prorektor utdanning
 • Ahmad khan, Ayub, 53 år, Lahore. Professor
 • Wadhwa, Rhythm, 38 år, Oslo.

Søkere til prorektor for forskning og utvikling

Morten Irgens har 16 utfordrere til stillingen han har i dag. Også her har flere internasjonale søkere meldt seg. Flere av navnene går igjen på begge søkerlistene.

Førsteamanuensis Per Martin Norheim-Martinsen ved Forsvarets høgskole er en av søkerne. Han er også seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, og leder instituttets Program for omstillingsforskning. Norheim-Martinsen har tidligere vært forskningsleder ved Fafo.

Også Hans Weinberger, mangeårig direktør ved Teknisk museum i Oslo, har søkt stillingen. Weinberger var direktør ved museet i 12 år fram til april i år, og har tidligere vært studierektor og forsker ved avdeling for teknikk og vitenskapshistorie ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Søkerne, som gjengitt i offentlig søkerliste:

 • Dhir, Amandeep, 34 år, Espoo. Postdoctoral researcher
 • Eskandari pari, Hossein, 40 år, Fornebu. Consultant Petrophysicist
 • Gjersvik, Reidar, 54 år, Oslo.
 • Irandoust, Manuchehr, 65 år, Mellbystrand. Professor
 • Irgens, Morten, 58 år, Oslo. Prorektor for forskning og utvikling
 • Martinez lestard, 56 år, City Bell.
 • Miranda-barbosa, Edesio, 50 år, Alkmaar. Project officer
 • Naess, Leif, 63 år, Stabekk.
 • Norheim-Martinsen, Per Martin, 41 år, Drammen.
 • Orten, Pål, 52 år, Asker. Vice President - Technology - Realtime
 • Sandu, Irina, 43 år, Oslo. Conservation Scientist
 • Sankaran, Krish, 38 år, Vaasa.
 • Sharma, Praveen, 54 år, Oslo.
 • Spasenic, Sanja, 47 år, Beograd.
 • Weinberger, Hans, 56 år, Oslo.
 • Ramakrishnan, Muniarajan, 33 år, Oslo. Researcher

Én søkers navn er unntatt offentlighet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS