Campus Kristiansand, Universitetet i Agder. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

PST anker saken mot utvist Agder-professor

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener en utvist professor fra Universitetet i Agder er en trussel mot Norge. Staten anker dommen fra tingretten som opphevet utvisningsvedtaket.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den utviste professoren fra Universitetet i Agder arbeider i dag som gjesteforeleser i Italia. Han får ikke lov til å returnere til Norge så lenge utvisningsvedtaket er gyldig. Forskeren er fast bosatt i Tyskland, skriver Uniforum.

Les også: Agder-forskere vant mot PST

Gjaldt også stipendiat

Utvisningsvedtaket gjaldt også en kinesisk stipendiat som samarbeidet med professoren. Staten har ikke anket vedtaket om at utvisningen av stipendiaten var ugyldig.

Begge forskerne ble anklaget for å forske på styringssystemer som kan brukes på langdistanseraketter. De har også hatt kontakt med Harbin Institute of Technology i Kina.

Advokaten til professoren, Arild Humlen, visste ikke at dommen fra tingretten var anket.

— Han hadde håpet at saken var ferdig og at han kunne ha reist til Norge og forsket ved Universitetet i Agder nå, sier Arild Humlen til NRK.

Universitetsdirektør Tor A. Aagedal ved UiA er overrrasket over at regjeringsadvokaten anker den ene saken og ikke den andre.

– Vi er litt overrasket over at en så klar dom i tingretten blir anket, spesielt for professoren, sier Aagedal. Professoren er fast ansatt ved universitetet, men bor nå i Tyskland.

– Han er ansatt hos oss inntil det er en rettskraftig dom på at han er utvist fra Norge, sier Aagedal.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS