kontorplasser

Vedtok regler for bruk av arbeidsplasser: — Har vært en vanskelig sak

Høgskulen på Vestlandet har bestemt seg for at ordningen med deling av arbeidsplasser skal være basert på frivillighet.

Det var klare antydninger til smil hos styremedlem Sissel Rosland, som i stor grad hadde fått gjennomslag for synspunktene sine som hun kom med i det forrige styremøte.
Publisert Oppdatert

Under torsdagens styremøte ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) skulle retningslinjene for tildeling og bruk av arbeidsplasser opp i en styresak som forhåpentligvis skulle sette et punktum for saksbehandlingen.

Og etter en svært kort seanse på styrerommet på Kronstad, ble det blant annet vedtatt at ansatte som ønsker fast arbeidsplass og som har høy tilstedeværelse på campus, som hovedregel skal ha fast arbeidsplass.

Det ble også presisert at ordningen som omhandler deling av kontorplasser, skal være frivillig.

Fakta

New Workspace Guidelines at HVL

  • Western Norway University of Applied Sciences (HVL) has adopted new guidelines for the allocation and use of workspaces, emphasizing that employees with high campus presence should generally have a permanent workspace.
  • The guidelines, which have been a contentious issue, also state that workspace sharing should be voluntary and subject to evaluation, aiming for a trust-based process and efficient space utilization.

This summary is generated by Labrador AI, and read through by a journalist. 

Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.

Hett tema

Arbeidet med retningslinjene for arealbruk og kontorplasser har vært et hett diskusjonstema ved høgskolen det siste året, og særlig på det forrige styremøtet i februar var temperaturen høy

Den gangen uttalte styremedlem Sissel Rosland, som representerer de vitenskapelig ansatte, at hun ble satt ut av å lese retningslinjene som forelå på det daværende tidspunkt.

På styremøtet torsdag var tonen fra Rosland noe mer positiv, men professoren understreket samtidig at hun kommer til å fortsette å følge situasjonen tett på vegne av de vitenskapelig ansatte.

— Jeg kommer til å ta opp dette på fremtidige styremøter igjen og igjen og igjen dersom vi opplever at dette ikke følges opp skikkelig, sa hun.

Rosland presiserte videre at hun støttet de reviderte retningslinjene, men poengterte flere ganger viktigheten av at reglene følges opp i praksis.

— Jeg er mer positiv nå, etter å ha hørt rektor si at dette skal være en tillitsbasert prosess. Jeg er også positiv til at ordningen skal evalueres etter hvert. Dette har vært en vanskelig sak, uttalte Rosland.

Fast plass er hovedregelen

I det forrige styremøte uttalte Rosland at frivillighet og undersøkelser om noen kan  tenke seg å dele kontor, måtte stå sentralt i den videre prosessen, og i de reviderte retningslinjene som ble lagt frem torsdag ble det presisert at deling av arbeidsplass skal være basert på frivillighet.

Det ble også understreket at fast plass skal være hovedregelen for de som er mye på campus.

— Dette er viktige moment, kommenterte Rosland.

Mange andre kommentarer kom det ikke, og styreleder Arvid Hallén ønsket organisasjonen lykke til med å sette retningslinjene i kraft.

«Enklest mulig»

I retningslinjene står det blant annet at HVL har besluttet å legge til rette for sambruk og deling av arbeidsplasser ved behov, og at det legges opp til en prosess med stor vekt på frivillighet og involvering av alle parter innenfor de hovedprinsippene retningslinjene gir.

Det står også at enheter med egne spesialrom bør så langt som mulig plasseres i arbeidssoner i nærhet til egne spesialrom.

Videre listes det opp en rekke punkter, blant annet at ansatte som ønsker fast arbeidsplass og som har høy tilstedeværelse på campus, som hovedregel skal ha fast arbeidsplass.

«Ansatte som av ulike grunner har mindre behov for fast arbeidsplass tilbys sambruk eller deling av arbeidsplass, og alle arbeidsplasser skal være klargjort for deling ved fravær. Alle ansatte gis tilgang til gode arbeidssoner ved campus og det legges til rette for plass til bøker og utstyr ved deling», står det ellers.

Når det gjelder bruk av arbeidsplass, er det vedtatt at deling i hovedsak skal gjennomføres i arbeidssonen enheten disponerer.

Videre står det at det må legges godt til rette slik at dette blir enklest mulig, blant annet muligheter for enkel oppbevaring av personlig materiale.

«Arbeidsplassene skal være ryddige slik HVL kan ivareta sikkerhet og renhold iht. arbeidsplassforskriften. Tildelte arbeidsplasser og soner skal utnyttes på en god og arealeffektiv måte. Konfidensielle dokumenter skal oppbevares i henhold til gjeldende reglement», kan man lese i de ferske retningslinjene.

Powered by Labrador CMS