Mer til Universitas og Radio Nova

Velferdstinget velger å satse mer på de store studentmediene for studenter i Oslo og Akershus. Universitas og Radio Nova får økt støtte i 2014.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld fordelte Velferdstinget i Samskipnaden i Oslo og Akershus de store pengene til studentmiljøene for 2014. Det er nå opp til SiO å godkjenne budsjettet og tildele de 14,8 millioner kronene av semesteravgiften som Velferdstinget søker om.

Tone Vesterhus, leder i Velferdstinget, er fornøyd med møtet mandag, som etter hennes oppfatning ble strukturert og skikkelig. Eline Stølan, leder i Studentparlamentet ved HiOA er enig i at møtet ble bra gjennomført.

Fornøyde studentmedier

Emma Tollersrud, ansvarlig redaktør i Universitas, er fornøyd med økt budsjett for studentavisen.

— Vi fikk innvilga det vi søkte om. Innstillingen fra Velferdstingets arbeidsutvalg ble 2,7 millioner. Sammen med Radio Nova opplevde vi kutt i fjor, noe som skapte utfordringer. Et nytt kutt vil gjøre det vanskelig å drive forsvarlig. Vi håper SiOs styre bevilger totalsum fra semesteravgiften, sier Tollersrud.

Hun legger til at pengene de får bevilget vil gå til oppgradering av teknisk utstyr, og at summen trengs for å holde på avisens kvaliteter. Avisas nedlsagsfelt er 62.000 studenter i hele SiOs område.

Radio Nova også fornøyd

Også leder i Radio Nova, Solveig Skår, er fornøyd med forslaget til bevilgning for hennes radio.

— Vi fikk en innstilling på 84.000 under det vi søkte. Totalbeløpet er cirka 1,7 million. Da kan vi oppgradere maskinparken, prioritere markedsplan og synlighet, samt overgang til digitalradio. Så er det opp til SiOs styre om vi får hele summen, sier Skår.

Forventer 300.000 kroner

Studentparalmentet ved HiOA hadde i år søkt om 400.000 kroner i støtte, men Velferdstinget sluttet seg til innstillingen på 300.000 kroner for 2014.

— Jeg berømmer Velferdstinget fordi de var modne og fellesskapstenkende under møtet. Det var overraskende lite kritikk og krangling i år. Studentdemokratienes representanter tenkte ansvarlig, og pengene ble fordelte på en ansvarlig måte, sier pralamentsleder Eline Stølan.

— Vår høye egenkapital er én av årsakene til kutt i det vi søkte. Vi anslår at den vil ligge på ca. 1,12 millioner ved utgangen av 2014. Vi har bygget ned kapitalen ganske kraftig. Men den må ikke bygges ned for fort. Det vil føre til at vi går i minus, sier Stølen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS