eiendom

Veterinærhøgskolen blir foreslått som NRK-tomt

Den gamle veterinærhøgskolen på Adamstuen blir nå nevnt som en kandidat når NRK skal flytte fra Marienlyst. Et annet alternativ er Blindern.

Hovedbygningen på Veterinærhøgskolen er fredet. Men tomten er foreslått når NRK nå er på leting etter et nytt sted å være.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NRKs eiendom på Marienlyst er solgt, og kringkasteren må flytte ut innen 2033. Men hvor skal de reise?

Planen var å få avklart dette innen årsskiftet. Slik går det neppe nå, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Aftenposten.

— NRK er nå i en fase der vi jobber med ulike alternativer, flere av dem er kjent fra før av. Jeg håper at vi skal lande beslutning i løpet av et halvt års tid, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Ser til Oslo Science City

Blant tomtene som nå blir nevnt, er Veterinærhøgskolen på Adamstuen. Som kjent skal veterinær-miljøet flytte til et splitter nytt, og noe forsinket, bygg i Ås.

Men bygget på Adamstuen er fredet, og dessuten er ikke kollektivtilbudet dit det beste, sier Eriksen.

Også Blindern blir nå nevnt som alternativ. Universitetet i Oslo (UiO) ønsker at NRK vurderer en lokalisering i Oslo Science City, området mellom Majorstua og Blindern som skal bli innovasjonsdistrikt.

I vinter, da det ble kjent at Ferd har kjøpt den gamle NRK-tomten, sa UiO-rektor Svein Stølen til Khrono at han ville invitere Ferd til samtaler.

– NRK er en svært interessant bedrift for oss å ha som samarbeidspartner og som vil berike området. Nærheten til våre medie- og teknologimiljøer ser vi mye potensiell gevinst i, sier Stølen til Aftenposten nå - uten at han vil si noe om hvilken plassering på Blindern UiO ser for seg.

UiO var tidlig i prosessen også interessert i NRK-tomten, og sa i 2018 at ønsket var at hele Marienlyst skulle utvikles til et campusområde.

Vil til indre øst

I juni ble det kjent at Bjørvika, Bryn, Storo, Løren, Lillestrøm og Lilleaker er pekt ut av NRK som forslagene som best oppfyller deres kriterier.

– Vi skulle ønske det var flere tilgjengelige tomter i indre Oslo øst, sier Eriksen nå.

Aftenposten skriver at det ikke er noen hemmelighet at NRK har ønsket at også det gamle Munchmuseet på Tøyen og Oslo Fengsel ved Klosterenga på Grønland skal bli reelle alternativer for NRK.

Powered by Labrador CMS