Forskerforbundet

Vil ha Steinnes inn i hovedstyret: — Vi er svært overrasket

Kristian Steinnes er foreslått som nytt medlem av hovedstyret i Forskerforbundet. Det kom overraskende på NTNU-leiren.

Kristian Steinnes kan få plass i Forskerbundets hovedstyre.
Publisert Oppdatert

Da valg komiteen i Forskerforbundet presenterte innstillingen til nytt hovedstyre denne uken, var det særlig ett navn folk bet seg merke i; Kristian Steinnes.

Professoren, som har sitt daglige virke ved Institutt for modere samfunnshistorie ved NTNU, har tidligere vært i en årelang arbeidskonflikt med ledelsen i det som tidligere het Institutt for historiske studier ved NTNU.

Steinnes-saken førte til slutt til at instituttledelsen fikk kraftig kritikk for deres håndtering av konflikten, og til slutt endte det hele med at instituttet ble delt i to.

Hvem som har foreslått Steinnes som styremedlem, er det ingen som vet. Styreleder i Forskerforbundet ved NTNU, Patric Wallin, sier til Forskerforum at de er svært overrasket over at Steinnes er spilt inn som styremedlem.

— Lokallaget ved NTNU foreslo helt andre personer, sier Wallin til Forskerforum.

Vagstad: — Ikke mitt forslag

Steinnes var i en årrekke tillitsvalgt og leder i lokallaget for Forskerforbundet, og da professoren søke Forskerforbundet om økonomisk støtte til ekstern advokat forbindelse med konflikten med NTNU, fikk han avslag.

Likevel valgte lokallaget ved Universitetet i Bergen (UiB) å støtte Steinnes med 40.000 kroner, noe som førte til sterke reaksjoner i lokallaget ved NTNU.

Leder i Forskerforbundet ved UiB, Steinar Vagstad, sier til Khrono at Steinnes er et godt forslag fra valgkomiteen. På spørsmål om det er han som har foreslått Kristian Steinnes for valgkomiteen, er svaret et klart nei.

— Jeg er glad du spurte, men dette kom ikke fra meg, nei. Jeg tror at grunnen til at de er overrasket ved NTNU er at de ikke fikk med noen av sine andre forslag, sier Vagstad, før han legger til:

— Også vi foreslo flere kandidater som ikke valgkomiteen har tatt med. Men det finnes mange dyktige folk. Valgkomiteens skal sette sammen et styre ut ifra mer balanserte hensyn enn det vi i lokallagene kanskje ville gjort. Systemet fungerer, sier Vagstad.

Steinnes vil styrke fagforeningsarbeidet

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Khrono har ikke lykkes i å få kontakt med Kristian Steinnes torsdag morgen, men til Forskerforum sier professoren at han vil ha mye å bidra med som styremedlem. Konflikten med NTNU har han lagt bak seg, forteller professoren.

— Konflikten har styrket synet mitt på hvor viktig det er å ha en god fagforening i ryggen, sier Steinnes til Forskerforum.

Han fortsetter:

— En av hjertesakene mine er å styrke fagforeningsarbeidet, nettopp fordi jeg mener at dette blir stadig viktigere i institusjoner som blir mer og mer toppstyrte.

Powered by Labrador CMS