rektorvalg

Whittaker ønsker gjenvalg som rektor i Agder

Sunniva Whittaker stiller til valg for en ny periode, hvem som kan bli ny prorektor ved Universitetet i Agder er uklart.

Sunniva Whittaker har vært rektor ved Universitetet i Agder siden 2019 og varsler nå at hun stiller til valg for en ny periode fra 2023.
Publisert Oppdatert

Styret ved Universitetet i Agder vedtok i september å fortsette med valgt rektor, der rektor og prorektor velges sammen som et team.

Dagens rektor, Sunniva Whittaker, opplyser nå at hun stiller til valg for en ny fireårsperiode fra 1. august 2023. Hun vil foreløpig ikke gå ut med hvem hun vil ha med seg som prorektor.

— Det har vært en liten prosess å bestemme seg, men det er mange ting som jeg ønsker å være med på videre ved universitetet. Vi er midt i en strategiperiode, og jeg vil gjerne følge prosessene vi har vedtatt videre, sier hun.

Ingen dans på roser

Hun legger til at hun ikke ser for seg noen dans på roser fremover.

— Det blir en krevende periode framover med mange tøffe prioriteringer, sier hun.

Whittaker har også vært styreleder i Universitets- og høgskolerådet (UHR) siden 2021, en periode som utløper sommeren 2023.

Hun ble valgt til rektor ved UiA i 2019 og tiltrådte 1. august samme år, etter å ha vært dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk ved UiA i to år.

Før dette holdt hun til i Bergen og var prorektor ved Norges handelshøyskole (NHH) i perioden 2013-17 og instituttleder ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH i 10 år.

Du har slått deg til ro på Sørlandet nå?

— Ja, jeg trives veldig godt her, både med jobben og med å bo i Kristiansand, sier Whittaker.

Sju nye rektorer

Det er i alt sju universiteter og høgskoler som skal ha ny rektor fra 1. august 2023, og i tillegg skal Universitetet i Sørøst-Norge ha ny rektor fra 1. januar 2024.

Ved Universitetet i Stavanger er Klaus Mohn allerede ansatt for en ny periode, og ved Høgskulen i Volda har Odd Helge Mjellem Tonheim vunnet rektorvalget.

Ved Nord universitet har Hanne Solheim Hansen sagt at hun søker en ny periode, mens rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde har varslet at han stiller til valg for en ny periode. Også rektor ved Samisk høgskole, Laila Susanne Vars, sier at hun stiller til valg for en ny periode hvis ansatte og studenter ønsker det.

I tillegg skal Kunsthøgskolen i Oslo ansette rektor for perioden 2023-27.

Powered by Labrador CMS