rektorvalg

Molde-rektor tar gjenvalg

Rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde stiller til valg for fire nye år.

Steinar Kristoffersen trives som rektor og vil stille til valg for fire nye år. Her er han sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, som valgte Molde for å presentere statsbudsjettet i høst.
Publisert Oppdatert

Både rektor Steinar Kristoffersen og prorektor Jeanette Varpen Unhjem ved Høgskolen i Molde vil stille til valg for en ny fireårsperiode.

— Jeg er veldig motivert for en periode til, sier Kristoffersen.

Nominasjonskomiteen skal legge fram sin innstilling i midten av mars og valget skal skje uken etter påske.

Det var Høgskolen i Moldes uavhengige avis Panorama som først omtalte saken.

Oppbygging i Kristiansund

Hva blir de viktigste sakene for deg, hvis du blir valgt?

— Videre oppbygging av studietilbudet ved campus i Kristiansund blir en viktig sak av stor regional betydning og av økonomisk betydning for høgskolen. Vi legger opp til fortsatt vekst både i Kristiansund og Molde, sier Kristoffersen til Khrono.

— I det hele tatt er det fortsatt mye å gjøre på regional utvikling og samarbeid, sier han.

Kristoffersen viser til at Høgskolen i Molde har en fin budsjettvekst, selv om de som andre i sektoren må bygge ned de ekstra studieplassene som de fikk under pandemien.

— Her har statsråden sagt at studieplassene ikke er øremerket på vei ned, altså at vi ikke nødvendigvis trenger å legge ned på de akkurat samme områdene som vi fikk plasser til under pandemien. Vi oppfordres til å prioritere studieplasser som det er stor etterspørsel etter og det er et politisk signal som blir viktig å lytte til, sier han.

Unhjem ønsker også å fortsette

Også prorektor Jeanette Varpen Unhjem bekrefter at hun stiller til gjenvalg. Hun vant prorektorvalget i 2019 med 67,5 prosent av stemmene.

— Jeg har lyst til å stille som prorektor-kandidat igjen, sier Unhjem til Panorama.

Unjem sier videre at hun syns det er kjekt å være i institusjonens fora og delta i diskusjoner om både daglig drift og forhold framover i tid.

— Det er gledelig at hun stiller, mener rektor Steinar Kristoffersen.

Ved Høgskolen i Molde stiller rektor og prorektor til valg uavhengig av hverandre, og ikke som team slik tilfellet var ved valget i Høgskulen i Volda som avsluttes denne uken.

Powered by Labrador CMS