rektorstilling

Solheim Hansen søker fire nye år som rektor

Rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, har bestemt seg. Hun vil be om ny tillit som rektor fram mot 2027.

Hanne Solheim Hansen ble konstituert som rektor da Bjørn Olsen gikk av i januar 2019. Senere ble hun ansatt for perioden 2019-23. Nå varsler hun at navnet hennes vil bli å finne på søkerlisten for en ny periode som rektor.
Hanne Solheim Hansen ble konstituert som rektor da Bjørn Olsen gikk av i januar 2019. Senere ble hun ansatt for perioden 2019-23. Nå varsler hun at navnet hennes vil bli å finne på søkerlisten for en ny periode som rektor.
Publisert

Hanne Solheim Hansen (60) søker fire nye år som rektor ved Nord universitet, opplyser hun torsdag.

Stillingen som rektor for fireårsperioden fra 1. august 2023 ble lyst ut denne uken med søknadsfrist 1. februar.

Solheim Hansen har hatt rektorstillingen siden 18. januar 2019, da forgjengeren Bjørn Olsen gikk på dagen. Hun var først konstituert fram til sommeren samme år, før hun ble ansatt som rektor for perioden 2019-23.

— Det er en veldig meningsfull og givende jobb og jeg opplever at vi i ledergruppen får ting til, sier hun.

32 disputaser i år

Solheim Hansen viser til at Nord universitet har økt forskningsgraden sin betydelig og vil få et rekordår i 2022 med 32 disputaser.

— Da begynner vi å nærme oss der vi skal være, sier hun.

En annen sak hun trekker fram er revidering av doktorgradsprogrammet i profesjonsvitenskap, som ble formelt godkjent av Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) 8. juni i år. Nord var helt avhengig av å få godkjent programmet for å beholde sin universitetsstatus.

— Det var et veldig stort og grunnleggende arbeid som ble gjort med med å fornye og videreutvikle doktorgradsprogrammet, sier hun.

Da godkjentstempelet kom fra Nokut, sa hun at hun at prosessen har vært krevende for mange, både ansatte og studenter.

– Det viktigste nå er at vi får et bedre doktorgradsprogram som både vil styrke oss som universitet og som vil gi doktorgradskandidater et bedre tilbud, sa Solheim Hansen.

Nesna det mest krevende

— Hva har vært det mest krevende hittil i din rektorperiode?

— Prosessen rundt Nesna, som jo først handlet om å legge ned et studiested med de konsekvensene det ville få for våre ansatte og studenter. Det var tøft. Så har vi jo måttet snu, og nå er vi inne i et godt spor. Nå jobber vi i lag og med de samme mål som de lokale på Nesna, sier hun.

— Opplevelsen av å stå i stormen i Nesna-saken skremmer deg ikke fra å ønske en ny periode?

— Dette er slikt som man må regne med at kan skje når man er leder. Da hjelper det å ha et godt team rundt seg og et styre i ryggen, sier hun.

Solheim Hansen sier at flere medier har spurt henne om hun vil søke, og at hun ønsker å være åpen om det.

— Men jeg forventer at det er flere som søker, for det er en jo en spennende jobb, sier hun.

27 år ved institusjonen

Solheim Hansen har vært ansatt ved Nord universitet og tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag siden 1995. Hun har vært faglærer, dekan, prorektor, studieleder, prorektor for utdanning, så konstituert rektor og så ansatt som rektor.

Hun er født og oppvokst i Nysted på Lolland i Danmark og flyttet til Norge som 23-åring,. I dag bor hun i Steinkjer.

Powered by Labrador CMS