Ny strategi for yrkesfaglærere

​Norge trenger flere yrkesfaglærere fremover.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med ny strategi vil kunnskapsministeren rekruttere flere yrkesfaglærere, og styrke kompetansen til de som allerede jobber i skolen.

— Norge kommer til å trenger mange fagarbeidere fremover, og vi trenger fagarbeidere i verdensklasse. Gode fagarbeidere får vi kun med mange nok dyktige yrkesfaglærere. Derfor satser vi nå på yrkesfaglærerne, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

I høst innførte regjeringen utdanningsstipendet for at alle som jobber som yrkesfaglærere får mulighet til å ta lærerutdanning. Ordningen blir utvidet med et rekrutteringsstipend. 

— Målet er å rekruttere fremtidige yrkesfaglærere som ikke jobber i skolen i dag. Disse kan søke om et stipend som kan gjøre det enklere økonomisk å kombinere utdanning og deltidsjobb. Det kan føre til at mange som har tenkt på en lærerkarriere, og nå opplever å være i en usikker jobbsituasjon, får et dytt i retning skolen, sier Røe Isaksen, ifølge pressemeldingen. 

Regjeringen oppretter også flere plasser i lærerutdanningen. Det blir opprettet flere PPU-plasser for kandidater med teknologisk fagbakgrunn. I tillegg skal regjeringen jobbe videre for at lærerutdannings-institusjonene skal tilby fleksible utdanningsløp, der lærerne bor.

Foto: Hioa

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS