Universitetet i Agder

70 studenter må ta eksamen på nytt etter datafeil

Studenter ved Universitetet i Agder har fått annulert eksamen fordi de hadde fått for mye tid til besvarelsen.

Overgang til digital hjemmeksamen skapte problemer ved Universitetet i Agder og 70 studenter må ta eksamen på nytt.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Feilen skjedde på digital hjemmeeksamen i to emner ved Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder 17. desember.

Det ble stilt inn feil tid i eksamenssystemet Inspera, noe som gjorde at studentene i de to emnene kunne bruke mer tid enn de fastsatte 75 minuttene, melder universitetet på sine nettsider.

Dermed blir eksamen annulert og de 70 studentene må ta eksamen på nytt i begynnelsen av februar.

Beklager til studentene

Over tusen eksamener er blitt lagt om til digitale hjemmeeksamener ved Universitetet i Agder under koronapandemien.

– Her må vi bare beklage til studentene som sikkert hadde gledet seg til å få denne eksamenen ut av verden før jul, men som nå må ta den på nytt, sier studiedirektør Greta Hilding.

Hun forklarer at feilen skyldes en misforståelse i forbindelse med at eksamenen ble gjort om fra en to timers skoleeksamen til en digital hjemmeeksamen med kortere varighet.

Siden eksamen ikke ble avsluttet fortsatte studentene å jobbe med den inntil UiA ble gjort oppmerksom på feilen og eksamen ble avbrutt etter 105 minutter, heter det.

Datatrøbbel på BI

Tidligere i desember fikk drøyt 100 studenter ved BI også den kjedelige beskjeden at de må ta eksamen på nytt etter dataproblemer. Der var problemet nettverkstilkobling eller nettleserfeil som gjorde at studentenes besvarelser ikke ble lagret underveis samt at de fikk problemer med innlevering.

Powered by Labrador CMS