Flere titalls studenter må ta eksamen på nytt etter faglæreren ved et uhell gjorde eksamensoppgaven tilgjengelig for tidlig. Studentene på bildet har ingenting med saken å gjøre. Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold
Flere titalls studenter må ta eksamen på nytt etter faglæreren ved et uhell gjorde eksamensoppgaven tilgjengelig for tidlig. Studentene på bildet har ingenting med saken å gjøre. Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold

72 studenter må ta eksamen på nytt etter tabbe

Eksamen. 72 studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge må ta eksamen i makroøkonomi på nytt etter at eksamensoppgaven ble gjort tilgjengelig for studentene for tidlig.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avdelingsdirektør for avdeling for utdanning og studiekvalitet ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Vibeke Bredahl, beklager hendelsen og sier til Telemarksavisa at det dreier seg om en menneskelig feil, og at det ikke er uvanlig at en faglærer legger ut tidligere eksamensoppgaver før en eksamen.

Det er en veldig uheldig og beklagelig feil, som ikke ble oppdaget av eksamenskontoret

Vibeke Bredahl

— Faglæreren skulle legge ut en eksamensoppgave fra våren 2019, men så la han ut oppgaven for høsten 2019, som var den oppgaven de skulle ha. Eksamensoppgaven var litt dårlig merket. Det er en veldig uheldig og beklagelig feil, som ikke ble oppdaget av eksamenskontoret, sier Bredahl til avisen.

Les også: 2700 studenter fikk ikke tatt eksamen på grunn av datatrøbbel

Var kun tilgjengelig i noen få minutter

Eksamensoppgaven ble gjort tilgjengelig på læringsplattformen Canvas. Ifølge Telemarksavisen skal oppgaven kun ha vært tilgjengelige i noen få minutter, men det var lenge nok til at noen studenter rakk å laste den ned.

Det er ikke kjent hvor mange som faktisk lastet ned den konkrete oppgaven før eksamen. Siden det er gjort en formell feil, har universitetet ikke mulighet til å godkjenne oppgaven til noen av studentene, ifølge Bredahl.

Det reagerer flere studenter som ikke hadde sett oppgaven på forhånd på, ifølge Telemarksavisa.

Les også: Muntlig eksamen? Dette har du rett på

Kan velge hjemmeeksamen

Ifølge Bredahl gjenkjente flere studenter eksamensoppgaven på selve eksamensdagen. Det var flere av disse studentene som varslet eksamenskontoret i etterkant.

På grunn av feilen får studentene nå muligheten til å ta eksamen på nytt. Bredahl opplyser at studentene kan velge mellom tre ulike eksamensdatoer eller hjemmeeksamen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS