Opptak

Anbefaler studenter å dobbeltsjekke poengene sine

— For enkelte kan det dessverre skje at feil oppdages etter hovedopptaket, sier opptaksleder.

Er du usikker på om opptakskontoret har regnet rett, kan det lønne seg å finne frem penn, papir og kalkulator for å dobbeltsjekke at tallene stemmer.
Publisert Oppdatert

Studentorganisasjonen Nord går ut og anbefaler studenter å regne over poengene sine dersom de er i tvil og mistenker at noe er feil, skriver NRK.

Statskanalen har intervjuet 27 år gamle Mathis Oliver Sara, som da opptaksbrevet kom i sommer manglet 5,8 poeng for å komme inn på psykologistudiet ved UiT Norges arktiske universitet.

— Kan skje feil

Men Sara oppdaget med en gang at dette var feil, og tok sporenstreks kontakt med opptakskontoret, som vedgikk feilen, og tilbød Sara plass på studiet.

Opptaksleder ved UiT, May-Liss Hestnes, forteller til NRK at mange søknader skal behandles på kort tid i opptakssesongen.

— For enkelte kan det dessverre skje at feil oppdages etter hovedopptaket. Da retter vi opp feilen i etterkant, sier Hestnes.

— Opp til studenten selv

Leder i Studentorganisasjonen Nord, Chanice Johansen, mener det er synd at feil i opptaket forekommer, og oppfordrer studenter til å regne over studiepoengene sine dersom man er i tvil.

— Som i alt annet er det jo opp til studenten selv å forsikre seg om at alt ser riktig ut, selv om det er et elektronisk vitnemål, sier studentlederen.

Oppdatert 05.08.2022 kl 23.30: Fjernet "alle" og lagt til "... dersom de er i tvil og mistenker at noe er feil" i første setning i brødtekst. Sitat i siste avsnitt tillagt Johansen.

Powered by Labrador CMS