Universitetet i Oslo

Ansatte får 7000 kroner for å dekke hjemmekontor-utgifter

Nå skal ansatte ved Universitetet i Oslo kompenseres.

Universitetet i Oslo, med universitetsdirektør Arne Benjaminsen i spissen, kom fredag med en gladmelding til ansatte ved universitetet.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av april kommer pengene på konto til alle ansatte som er aktivt ansatt i stillinger som utgjør mer enn 20 prosent.

De 7000 kronene er en brutto engangsytelse som skal dekke elektroniske kommunikasjonstjenester og andre merutgifter ved hjemmekontor, opplyser Universitetet i Oslo (UiO) på sine nettsider, skriver Uniforum.

— Våre ansatte har tatt sin del av koronadugnaden og gjort en iherdig innsats fra hjemmekontor, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen i saken på UiOs nettsider. Han legger til:

— UiO har forsøkt å legge til rette for en god arbeidshverdag hjemme gjennom ulike digitale tilbud og tilgang på fysisk utstyr, men vi er også klar over at situasjonen har medført ekstra utgifter for mange. Derfor har vi besluttet å gi denne kompensasjonen, sier Benjaminsen.

Siden hensikten med engangsutbetalingen er å kompensere ansatte for hjemmekontorsituasjonen, gis de 7000 kronene kun til ansatte med et aktivt arbeidsforhold med en stillingsprosent på over 20.

Det betyr at ansatte i professor II-stillinger, ansatte med stillingsbrøker på 20 prosent eller mindre, samt ansatte i permisjon, ikke vil motta disse kronene.

Heller ikke timelønnede og andre oppdragstakere omfattes av ordningen, skriver universitetet.

Det presiseres også at utbetalingen er skattepliktig og innberetningspliktig.

Powered by Labrador CMS