Kristin Vinje har vært høyrepolitiker og stortingsrepresentant. Nå er hun visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, og søker seg til universitetsdirektørstilling. Foto: Henriette Dæhli

12 vil bli ny direktør ved Universitetet i Oslo

Utlysning. 12 søkere, blant dem en tidligere universitetsdirektør og en visedekan ved UiO, vil ta over stillingen som direktør for universitetet når Gunn-Elin Aa. Bjørneboe trer ut av stillingen i 2019.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når Gunn-Elin Aa. Bjørneboe trer ut av stillingen som universitetsdirektør for Universitetet i Oslo (UiO) i 2019, har hun sittet tolv år i stillingen.

Søknadsfristen for de som vil ta over stillingen gikk ut 9. november, etter å ha blitt forlenget, og 12 søkere, 8 menn og 4 kvinner, har skrevet seg på. Khrono har fått innsyn i søkerlista.

Visedekan søker

Tidligere stortingsrepresentant Kristin Vinje er en av søkerne. For øyeblikket er hun visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO.

Det er ikke ofte en såpass interessant stilling i akademia lyses ut.

Kristin Vinje

— Dette er en viktig stilling ved universitetet, og jeg har jo visst at den skal utlyses en stund, så jeg har rukket å tenke litt på det og har funnet ut at jeg vil være med på å videreutvikle den fantastiske organisasjonen universitetet i oslo er. Det er ikke ofte en såpass interessant stilling i akademia lyses ut, sier Vinje til Khrono.

Vinje har doktorgrad i kjemi fra UiO, og har blant annet vært SINTEF-forsker. Senere har hun hatt lederroller i SINTEF, Simula og Næringsdepartementet, før hun i 2009 ble finansbyråd for Høyre i Oslo. I 2013 ble hun valgt inn på Stortinget, og i 2017 ble hun ansatt som visedekan da Morten Dæhlen ble valgt som ny dekan for MatNat.

— Jeg anser selv at jeg har en relevant bakgrunn for stillingen, det er derfor jeg søker, så får andre vurdere mine kvalifikasjoner i prosessen videre, sier Vinje, som ikke vil kommentere om hun har vært i kontakt med det sittende rektoratet angående en mulig søknad.

Tidligere universitetsdirektør

Blant andre søkere finner vi assisterende departementsråd Arne Benjaminsen i Nærings- og fiskeridepartementet. Han har tidligere vært ekspedisjonssjef i Forsknings- og innovasjonsavdelingen i samme departement, ifølge regjeringens nettsider.

Arne Benjaminsen, tidligere direktør ved UiT Norges arktiske universitet.

Benjaminsen har også vært universitetsdirektør ved UiT Norges arktiske universitet.

Også Lis Berit Nerli, ifølge sin LinkedIn-profil kommunalsjef for pleie, rehabilitering og omsorg i Nore og Uvdal kommune, står på søkerlista.

Bjarte Reve, direktør for Nansen Neuroscience Network og partner i konsulentselskapet Considium Consulting i Asker, søker også universitetsdirektørstillingen.

8 menn, 4 kvinner

Dette er søkerne, slik de framstår i søkerlista:

 • Knut Eirik Ballestad, Malvik, daglig leder
 • Arne Benjaminsen, Oslo, assisterende departementsråd
 • Thorbjørn Gaarder, Oslo, arbeidssøker
 • Jabar Khattak, Malmø, Associate Professor
 • Lis Berit Nerli, Rollag, kommunalsjef
 • Cristobal Pohle Vazquez, Oslo, Research Assistant
 • Bjarte Reve, Asker, partner
 • Zahra Sadat Roozafzai, Iran, University Teacher
 • Ana Rusch, Florida, Lecturer
 • Selvanathan Sivalingam, Trondheim, Key Expert
 • Kristin Vinje, Oslo, visedekan
 • Hans Wilhelm Weinberger, Oslo, konsulent
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS