Ansettelser

Ansetter fire kvinnelige dekaner: — Stolt

Styret ved Nord universitet har torsdag ansatt fire nye dekaner og ny prorektor for forskning.

Disse fire er nye dekaner ved Nord universitet. Fra øverst i venstre hjørne: Elisabeth Ljunggren, Gøril Ursin, Gry Agnete Alsos og Mette Sørensen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektors ledergruppe ved Nord universitet får hele fem nye ansikter fra 1. januar 2021.

Ifølge en pressemelding sendt ut torsdag kveld er Ketil Eiane ansatt som ny prorektor for forskning og utvikling. Han kommer fra stillingen som prorektor for strategi og omstilling, og har tidligere vært dekan ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur og professor i marin økologi ved samme fakultet.

Ketil Eiane går fra stillingen som prorektor for strategi og omstilling til prorektor for forskning og utvikling.

Med seg i ledergruppe får han fire nye, kvinnelige dekaner.

  • Mette Sørensen er ny dekan ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Hun er i dag prodekan for forskning og professor i akvakultur ved samme fakultet.
  • Elisabet Ljunggren er ny dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap. Hun er i dag prodekan for forskning og utvikling, og professor i organisasjon og ledelse ved samme fakultet.
  • Gøril Ursin er ny dekan for Fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Hun er førsteamanuensis i helsevitenskap og fungerer i dag som studieleder for master ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap.
  • Gry Agnete Alsos som ny dekan for Handelshøgskolen. Hun er professor ved Handelshøgskolen og leder for Engage-senteret ved Nord universitet.

Både rektor og styreleder ved Nord universitet er fornøyd med nyansettelsene.

– Jeg er svært glad for ansettelsene, og vi får en sterk ledergruppe ved Nord universitet. Vi skal bygge videre på det som allerede er skapt, lage et sterkt universitet og implementere vår nye strategi, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Styreleder Vigdis Moe Skarstein legger ikke skjul på at det gleder henne å ha ansatt fire kvinnelige dekaner.

— Jeg gleder meg til å bli kjent med dem og til å se hvordan de sammen med rektor og resten av ledergruppa skal utvikle Nord universitet og bidra til å nå våre strategiske mål. Jeg er dessuten stolt av at vi med denne ansettelsen får en høy andel av kvinnelige toppledere, sier Skarstein.

Powered by Labrador CMS