stortingsvalg 2021 lise-may sæle og johannes banggren

Arbeiderpartiet bommer om Høyres studentpolitikk

Da Høyre tok over regjeringsmakten i 2013, kunne nesten ikke studentene se for seg alt det det gode de hadde i vente.

Høyre i regjering skal være stolte over jobben som har blitt gjort for studentene, og samtidig kjempe videre for å gjøre livet deres enda bedre, i følge høyrepolitikerne Lise-May Sæle og Johannes Banggren.
Publisert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

VALGKAMP| Arbeiderpartiets førstekandidat i Hordaland hevdet i BT at studenter har blitt nedprioritert de siste åtte årene. Det må være en av de merkeligste og mest grunnløse anklagelsene vi har hørt. Studenter har det klart best med Høyre i regjering.

Da Høyre tok over regjeringsmakten i 2013, kunne nesten ikke studentene se for seg alt det det gode de hadde i vente. Åtte år senere ser vi rekordmange studentboliger, en hel måned ekstra med studiestøtte og at studenter har mer makt over sitt eget studentvelferdstilbud.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Mange studenter sliter med å få endene til å møtes og må ofte ta flere deltidsjobber ved siden av krevende fulltidsstudier. Dette har Høyre tatt på høyeste alvor, og siden 2013 har studentene fått 14 000 kroner mer å rutte med. Vi har latt studenter få mer tid til å være studenter, og gjennomført det løftet som de rødgrønne aldri greide å innfri, nemlig å utvide studiestøtten en hel ekstra måned. Samtidig har vi økt frikortgrensen og vi lover nå at alle studenter skal få muligheten til å prøve seg i arbeidslivet uavhengig av hva man studerer.

Det har også blitt bygget rekordmange studentboliger de siste åtte årene. Regjeringen har bevilget penger til 17 650 studentboliger siden 2014. Det er rundt 2 500 studentboliger i året. Da Arbeiderpartiet styrte landet, var snittet på rundt 1 000 i året. Høyre har allerede sørget for at studenter har fått et rimeligere og bedre sted å bo, og det vil vi fortsette med.

Det er selvfølgelig helt riktig at det er studenter som ikke har fått tilbud om studieplass i hovedopptaket til høyere utdanning i år også. I år søkte rekordmange 152 730 seg til høyere utdanning og 60 996 har fått tilbud på sitt førstevalg. Det er en økning på 1,7 prosent flere kvalifiserte søkere siden i fjor. Som følge av koronakrisen har regjeringen bevilget penger til hele 4000 nye studieplasser med vekt på fagområder som blir viktige i årene fremover.

Det er ikke noe nytt at Arbeiderpartiet tilfeldigvis klarer å legge på litt ekstra midler som et opposisjonsparti. Valgflesk heter det. Høyre skal være stolte over jobben som har blitt gjort, og samtidig kjempe videre for å gjøre livet til studentene enda bedre.

Powered by Labrador CMS