Debatt Johannes Banggren

Det har aldri vært viktigere å fremme studentenes stemme enn nå

Studenter må få økonomisk trygghet, tilbud om helsehjelp og gode forutsetninger for å lære.

Det viktigste vi kan gjøre for å sikre en bærekraftig velferdsstat er å investere i kunnskap og kompetanse.
Publisert Oppdatert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

STUDENTVELFERD| Det siste året har vært en svært stor belastning for studenter. Det har derfor aldri vært viktigere å fremme studentenes stemme enn nå, i en tid hvor så mange har hatt det vanskelig. Heldigvis har vi hatt en regjering som har prioritert studentene fra dag én, og vi gir oss ihvertfall ikke nå.

Mange studenter sliter med å få endene til å møtes og må ofte ta flere deltidsjobber ved siden av krevende fulltidsstudier. Dette har Høyre tatt på alvor. Vi har latt studenter få mer tid til å være studenter, ved å blant annet øke studiestøtten med en hel ekstra måned og ved å øke frikortgrensen. Samtidig har det også blitt bygget rekordmange studentboliger, slik at studenter får et rimeligere og bedre sted å bo.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Studentvelferd handler også om å ha gode sosiale møteplasser. Noe av det første Høyre gjorde da vi tok over regjeringsmakten var å gi studentene tilbake flertallet i styrene til studentsamskipnadene, etter at den rødgrønne regjeringen fjernet det i sin periode. Høyre vil sikre at studenter skal ha en sterk innflytelse over sitt eget studentvelferdstilbud.

Høyre har dessuten også fått på plass gratis HPV-vaksine til unge kvinner og flere øremerkede penger til studenters psykiske helse. Mens venstresiden velger å nedprioritere studentene, vil Høyre fortsette å kjempe for studentene.

Det er med stolthet at jeg legger frem alt det gode vi har gjort de to foregående periodene, men vi vil selvsagt ikke slutte der. Vi vil fortsette å øke studiestøtten slik at studenter få mer penger for innsatsen de gjør, spesielt for studenter med barn. Vi vil sikre nok praksisplasser, med god kvalitet. Vi ønsker også å bygge og oppgradere flere studentboliger for å sikre en tilstrekkelig dekningsgrad. Som du leser: Høyre vil sikre en god, helhetlig studentpolitikk i årene som kommer.

Det viktigste vi kan gjøre for å sikre en bærekraftig velferdsstat er å investere i kunnskap og kompetanse. Men det er ingen vits i å investere i kunnskap og kompetanse, om forutsetningene for læring og utvikling er dårlige. Studenter må få økonomisk trygghet, tilbud om helsehjelp og gode forutsetninger for å lære.

Derfor bør studenter stemme Høyre i høst.

Powered by Labrador CMS