Det er på tide at også norske universiteter får øynene opp for viktigheten av kommunikasjons- og ledelsesfag, skriver innleggsforfatteren. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Vi må satse på kommunikasjons- og ledelsesfag i høyere utdanning

Utdanning. For å kunne møte kravene fra et økende globalt arbeidsmarked må studentene ha sterkere kommunikasjons- og ledelsesegenskaper.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å kunne møte kravene fra et økende globalt arbeidsmarked er det ikke lenger nok å ha en sterk akademisk bakgrunn og faglig kunnskap.

Aurora Hårtveit

I løpet av de siste årene har det vært et voksende fokus på viktigheten av arbeidslivsrettede ferdigheter, slik som kommunikasjon og ledelse. Slike ferdigheter er ikke bare viktige for akademiske studier, men er også essensielle egenskaper som er ettertraktet i arbeidslivet. Studier som «Graduate Employability, Soft skills Versus Hard Business Knowledge: A European Study», viser til at arbeidsgivere er ute etter nyutdannede som har sterke kommunikasjons- og ledelsesferdigheter. Til tross for dette har disse ferdighetene i seg selv ikke vært en prioritet i norsk høyere utdanning.

For å kunne møte kravene fra et økende globalt arbeidsmarked er det ikke lenger nok å ha en sterk akademisk bakgrunn og faglig kunnskap. Unge mennesker må nå også ha muligheten til å kommunisere og arbeide med mennesker på tvers av landegrenser, kunne løse problemstillinger kreativt, ha sterke presentasjons- og kommunikasjonskunnskaper, tenke på en tverrfaglig måte og kunne evaluere informasjon kritisk.

Mange europeiske universiteter har allerede respondert til arbeidslivets økende behov for kommunikasjons- og ledelsesegenskaper, og tilbyr valgfag på bachelor- og mastergradsnivå. Jeg mener det er på tide at også norske universiteter får øynene opp for viktigheten av disse fagene og utvider tilbudet deres tilsvarende. På denne måten kan vi forberede studentene best mulig på det moderne arbeidslivet som venter dem etter studiene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS